Lärare

Lärare

De krav vi ställer på våra lärare – förutom att de ska kunna sitt ämne – är att de ska vara bra förebilder för våra barn och ungdomar.
Våra lärare är oftast antingen mycket välutbildade och välmeriterade eller så är de handplockade från vår skola och har genomgått vår internutbildning.

Lärarrummet


Alex är utbildad på Balettakademien i Umeå, Kulturama och Balettakademien i Stockholm.

Medverkat som dansare i tv-program som Idol, Kristallen, Kvällen är din, Petra Medes Show och Körslaget och i musikvideos för artister som RAW, Takida och Alcazar. Även medverkat som dansare i föreställningar och shower av Länsteatern på Gotland, Kirunas Nyårsrevy, Revyernas Revy i Norrbotten, Lena Philipssons Drömshow på Cirkus, The Last Bounce, Kirunafestivalen, P3 Sommartoppen. Stått på scener i runt om i Sverige, New York och Italien i olika dansstycken.

Arbetar idag främst som Pedagog och Koreograf i stilarna Jazz, Contemporary och Commercial. Reser runt i sverige emellanåt och håller i workshops inom dans.

Han har visat upp dansstycken på scener som Dieselverkstaden, Moderna Dansteatern, Hjalmarbergman Teatern, Norrbottens teatern, Kungsträdgårdens stora scen mm.

Alicia började dansa på Lidingö Danscenter vid 5 års ålder och började då med knattedans. Därefter har hon dansat allt från mix, street, jazz och disco. Idag dansar Alicia på de mest avancerade nivåerna på dansskolan.

Jag älskar att dansa och den glädjen vill jag sprida till eleverna. Jag hoppas att eleverna ska längta lika mycket till danslektionen som jag gör. Dansen ska vara kopplad till glädje och ett ställe där man kan känna sig trygg och utvecklas.

Alma började dansa balett som 4-åring hemma i Karlstad och flyttade till Stockholm år 2015 för att gå på kungliga svenska balettskolans moderna yrkedansarlinje. I juni 2018 gick hon ur skolan med en bred och professionell dansutbildning i ryggen och har sedan dess tagit sig ann rollen som både dansare, danslärare och koreografassistent.

Alma är en riktig glädjespridare med mycket energi. Hon gillar att få sina elever att upptäcka sin kropp och rörelser på ett kreativt och engagerat sätt. Hon lyckas alltid se alla sina elever och bemöter dem med glädje och värme. 

Amanda tog sina första danssteg vid 4 års ålder och fastnade snabbt. På Lidingö Dans Center har hon lärt sig allt från street till modernt. 

Dans betyder otroligt mycket för mig. Det är ett verktyg som hjälper mig att utrycka min åsikter och låter mig vara mig själv. En rättvis introduktion till dans som barn är viktigt för vilja fortsätta utforska dansglädjen och dansen värld. Därför strävar jag efter att varenda en av mina elever ska tycka det är roligt och lärorikt att komma på mina lektioner. Tillsammans med skratt, dans och gemenskap vill jag att eleverna ska tycka att dansen är veckans höjdpunkt. 


Amanda började med dans för första gången när hon var 3 år gammal och har inte slutat sen dess. Hon har dansat alla möjliga stilar så som Street, Mix, Jazz, Contemporary, Specialen och Commercial.

Jag har varit hjälplärare i ett år och älskar att undervisa. Jag vill visa glädjen och kärleken till dansen för mina elever, och att ge dem möjligheten att få uttrycka sig och sina känslor. Att få skapa och undervisa mina egna koreografier är en dröm som går i uppfyllelse. 

På mina kommer fokus ligga på att ha kul, testa nya saker samt att lära sig stilar och teknisk utveckling. Jag är så taggad på att få dela med mig av min kärlek för dans med mina elever!

Benjamin är utbildad vid Danscenters yrkesförberedande danslinje, Balettakademiens yrkesdansarutbildning i Stockholm samt på the EDGE i LA.
 
Benjamin har medverkat i diverse TV-produktioner såsom Melodifestivalen, Talang, Singing Bee och Kvällen är din m.fl. Han har även medverkat i olika musikaler, filmer, reklamfilmer, hår/modeshower och TV galor samt jobbat med olika svenska artister.
 
“På mina lektioner kan du som elev förvänta dig att bli utmanad både tekniskt och musikaliskt. I början dansade jag mest modernt, som sedan övergick till hiphop, för att övergå till jazz, och det märkas i mina lektioner då jag gärna låter mig inspireras av flera olika stilar.”
Camilla är utbildad vid Stockholms Konstnärliga högskola och har en kandidatexamen i danspedagogik med inriktning street (2008-2011). Hon är även utbildad vid Åsa Folkhögskolas streetdancelinje (2007-2008) samt Dancenters ettåriga yrkesdansarlinje (2006-2007) där hon även har gästat som koreograf för dansarlinjen år 2 (2015). Har undervisat på ett flertal olika skolor sedan 2004, jobbat aktivt som dansar/koreograf i dans- och scenkonstkollektivet Arkeolog 8 (2010-2018) och turnerat runtom i Sverige och Europa. 
Camilla sitter med i ledningsgruppen på Lidingö Danscenter och är en av de konstnärliga ledarna för CAI DANCE CREW som vann Streetstar Dance School Challenge, 14–16 år (2020). 
 
”På mina klasser vill jag skapa en trygg och inspirerande miljö. Det ska vara en plats för utveckling och meningsskapande. Tillsammans med gruppen försöker vi hitta gemensamma mål för att förstärka teknik och uttryck i dansen. 

Vi fokuserar på att bygga upp en stark och funktionell kropp som klarar av fysiska utmaningar. Jag älskar att jobba med olika kvalitéer från olika stilar för att skapa bredd i rörelse och musikalitet.”

carolina havervall
Carolina har tävlingsdansat på elitnivå i flera år och representerat Sverige i VM, EM & SM i Disco, och även i Hip-Hop inom alla kategorier (singeldansare, par och grupp). 2010 vann Carolina Juste Debout Scandinavia / Street Star, i dansstilen Locking och representerade därmed Skandinavien i finalerna i världens största Hip-Hop tävling i Paris! (www.juste-debout.com). Där en publik på 10.000 dansare följde hennes solo på scenen och storbildskärmarna!
Carolina har utbildats som dansare och pedagog bland annat genom streetdance-utbildningen på Åsa folkhögskola (en dansutbildning för den som satsar på en professionell karriär inom dans). Hon har vidareutbildats i New York och reser nuförtiden världen över på olika dansevents för att jama, battla och inspireras. I bagaget har Carolina många års erfarenhet av shower, danstävlingar, battles och dansundervisning. 2009 var Carolina bland annat inbjuden att undervisa workshops i Warszawa och har turnérat med Philips i Norge och Sverige (dansare, 2007), turnérat med dansshowen Hip-Hop Hooray i Sverige (dansare och koreograf, 2007), blivit rankad 5:e bästa discotjejen i Sverige (hösten 2006) och vunnit Juste Debout Scandinavia / Streetstar i Locking (2010).

Daniel började dansa som 6-åring, och har efter det skaffat sig många års erfarenhet av tävlingsdansstilar som pardans, disco, freestyle, slow, performing arts och street. 

Han har utbildning som yrkesdansare från Kungliga Svenska Balettskolan, och är även professionellt utbildad danslärare i SDO – Sveriges Dansorganisation. 

Som medlem i SDO med domarkompetens, är Daniel en aktiv domare på nationel nivå. 

Daniel har även internationella domarlicenser och utbildningar i bla:
IDO – International Dance Organization, 
NDF – Norges DanselärerForbund, 
ADFP – Association of dance freestyle Proffesionals UK, 
och även instruktörlicenser i Zumba gold och atamic. 

Daniel är en väldigt omtyckt domare runt om i Europa och har haft äran och dömt många internationella tävlingar, Bla: 
Samson –  Ryssland 2020.
SDL SM i dans – 2019 Västerås.
IDO Disco EM – 2017 Minsk. 
IDO Disco VM – 2016 Örebro.
Dance Masters – 2016 Makedonien.
KPF – Serbien 2015-2018.
Worlds Freestyle Championships i Blackpool 2014-2018.

Idag jobbar Daniel som frilands/yrkesdansare, danslärare/pedagog, internationell domare, landslagskapten Team Sweden för SDL, examinator/ utbildare och föreläsare Både nationellt och internationellt på kongresser och föreläsningar inom dansen.

Han har uppträtt vid många evenemang som Pride, Eurogames, och bakgrundsdansat bakom bla Linda Bengtzing, medverkat i Floorfiller, jobbat med bla Diamond dogs, P*tect och dansat i musikvideos till Therése Neaimé. 

På Daniels lektioner är det dansglädjen i fokus! Det märks att dansen har varit Daniels passion hela livet! 

Dansglädje får vi av gemenskap på lektionen, vi tränar självklart på våran tekniska förmåga för att bli starkare inom dansen. Vi kommer jobba lekfullt på musikalitet och låter rörelse få bli uttryck för att våga visa känslor. Vi går in och kommer dansandes ut från lektionen. 

Diana har tävlingsdansat på elitnivå i många år och har representerat Sverige i NM (1:a 1996 Disco under 12 år), EM och VM i Discodans, Hip Hop och Showdans. Diana har även tävlingsdansat i Bugg och Dubbebugg och har, som bäst, en 7:de placering på Bugg-SM i bagaget. Diana har en bred dansutbildning och har även undervisat i Showdans och Discodans på Malta i ett år ( www.masquerademalta.com ) där hon stod för en stor del av koregrafin för slutshowen.

Jag började dansa som treåring och fastnade snabbt. Jag började dansa på Danscenter och efter ett tag på Balettakademien. Sedan gick jag danslinjen och balettlinjen på Base23 i många år. Just nu går jag på House of Shapes dansutbildning. 

[spacer height=”20px”]På mina klasser kan man förvänta sig att man ska bli utmanad och få lära sig nya saker. Jag älskar att dansa och jag vill att mina elever ska få samma dansglädje jag har. Jag vill skapa en trygg och härlig energi, där alla har kul och där man kan utvecklas. 

image2

Elias Nordin har dansat sedan tre års ålder. På just Lidingö Danscenter började han när han hade fyllt 6. Genom åren har han avancerat genom dansskolans olika nivåer, och han gjort detta inom i princip alla stilar. Han har jobbat tre terminer som hjälplärare i Knattestreet, och han har även praktiserat som lärarassistent i den högre nivån Förberedande Specialen. Elias har också erfarenhet inom gymnastik där han har tränat i KFUMs ungdoms-elittrupp.

Det jag främst vill som danslärare är att nå fram till eleverna. Jag vill dansa med dem både individuellt och i grupp för att hitta utvecklingspunkter att jobba på. Mitt mål är att varje elev ska tycka att det är roligt att dansa, och att alla ska känna att de får någon slags utmaning och därmed något att jobba för. Dansglädjen och kämparglöden är nämligen det jag skulle säga har varit viktigast för min personliga utveckling som dansare, och därför vill jag försöka inspirera så många unga dansare som möjligt.

Elin har gått Södra Latins Gymnasium, estetiska linje med inriktning dans. Hon har även dansat i New York på dansskolan Broadway Dance Center. Elin är dessutom utbildad hälsopedagog, Gymnastik- och idrottshögskolan, Stockholm.

[spacer height=”20px”]Jag började dansa som 6-åring på Lidingö Danscenter och sedan dess har dansen alltid funnits i mitt hjärta. Jag har medverkat i många dansshower genom åren både på dansskolan och scener utanför.  Jag älskar även att få vara kreativ och koreografera.

[spacer height=”20px”]På mina klasser vill jag sprida dansglädje. Det viktigaste är att ha kul när man dansar. Jag vill även skapa en trygg dansmiljö där vi inspirerar, uppmuntrar och respekterar varandra.  Detta tror jag skapar goda förutsättningar för en god gruppdynamik och dansutveckling hos eleven. Då vi alla är unika tycker jag det är viktigt att man vågar jobba med sitt enskilda uttryck.

Vi kommer fokusera en hel del på rytm/ musiken och kvalité av rörelsen i dansen. Helt enkelt mina klasser kommer bli kul, svettiga och med mycket bra musik och känsla.

elin1elin3

Jag började med breaking när jag var runt 10 år och med åren har det blivit mer seriöst.
Jag har tävlat runt om i Sverige i bl.a SM och Streetstar och utomlands har jag tävlat i Outbreak Europe. Jag har även haft danslektioner, workshops och lite reklamjobb.

Nu känns det roligt att få undervisa och jag hoppas att vi kommer ha väldigt roligt på mina lektioner.

 

Ellen började dansa i tidig ålder och har genom åren dansat avanceradnivå på bland annat Lidingö Danscenter, Lasse Kühlers Dansskola och Balettakademin. Hon har hunnit med en rad uppträdande och även tävlat i PoledanceVM i kategorin Par (2014).

Sedan 2009 har hon undervisat på Lidingö Danscenter i många olika stilar. Efter ett studieuppehåll är hon nu tillbaka för att sprida sin kunskap och dansglädje.

Erica hittade efter några år av Jazz funk och Gymnastik till Discodansen och kände direkt att hon hittat sitt kall i livet. Hon började tävlingsdansa för Flex i Disco år 2009 vid 14 års ålder och har sedan dess representerat Sverige i både solo och duo på flertalet EM och VM. År 2013 debuterade Erica på sitt första VM i Tyskland och har därefter tillhört landslaget varje år. På SM 2019 placerade sig Erica på 8e plats i solo och tog silvermedalj i duo för att sedan knipa en 6e plats på VM i Tjeckien i Disco Duo. Erica tävlar idag för Sinclairs, är utbildad hos Sveriges Dansorganisation, Danslärare Steg 1 och snart Steg 2 samt Sinclairs Academy Förberedande Personlig Danstränare. Erica har undervisat i 10 års tid och dansar inte enbart Disco utan har under åren även dansat balett, modernt, jazz, showdans, hiphop m.m.  

 

På Ericas lektioner bjuds det på massor av energi och dansglädje med teknik och detaljer i fokus. Erica strävar efter att skapa en trygg samvaro i danssalen där man får och kan vara precis vem man vill. 

Det viktigaste för mig är att eleverna går från danslektionen med ny energi, inspiration och kunskap och att alla känner sig sedda. I min danssal lyfts elevernas styrkor och vi arbetar för ett personligt uttryck. Styrka och teknik är av absoluta prioritet på lektionerna då jag med lång discodanserfarenhet vet att dessa har en avgörande roll för danskarriären.

Video med Erica

Fannie är utbildad på Balettakademiens yrkesutbildning i Stockholm (2016-2019) och har tidigare studerat på Lunds dans- och musikalgymnasium i Lund (2013-2016).

Medverkat i TV-produktioner som Guldbaggegalan och Persia’s Got Talent, flertalet evenemang, bla. Sales Awards för TV4, CMORE och MTV, deltagit i musikaler, musik- och reklamvideos samt varit en del av koreografen Virpi Pahkinens verk på Stadsteatern – “Monolit Polygon”. År 2015 var hon även med i det vinnande bidraget i riksfinalen av Skapa Dans och år 2017 blev hon tilldelad stipendium på World Dance Movement i Sitges – Dance Recognition Scholarship av AMDA College And Conservatory of the Performing Arts. Fannie har även skapat egna verk i koreografitävlingar samt koreograferat till Idrottsgalan i Lund år 2013.

[spacer height=”20px”]Känsla, uttryck, dynamik och fundamental grund i teknik och musikalitet har stor plats i min kroppsliga vokabulär som dansare, vilket därför är viktiga byggstenar på mina klasser. Jag vill inspirera, utmana och hjälpa varje individ till att bli den bästa dansaren just hen vill och kan bli.

 

federico

Frederico började med Capoeira i femårsåldern i sitt hemland Brasilien. Han har deltagit i mängder av workshops, uppvisningar och utbildningar över hela Brasilien. Frederico har undervisat i Capoeira sedan 1996, först sju år i Brasilien, därefter i Portugal och numera i Sverige

Isabella-ljusare

Isabella är utbildad vid Balettakademiens yrkesutbildning i Stockholm 2008-2012 och har tidigare gått utbildningar som KPS – Kristinehamns Folkhögskola (2004-2005), Danscenter i Stockholm, med street inriktning (2006-2007) samt Ambra Succis danslinje Diambra (2007-2008).

Började jobba som aerobics-instruktör 2003 innan hon började undervisa i dans 2004. Har medverkat i TV-program som Idol, Idrottsgalan och Guldbaggegalan samt dansat i större produktioner som Lena PH’s drömshow på Cirkus (2011) och ”The last Bounce” i Globen (2011). Isabella har stor scenerfarenhet då hon uppträtt vid många olika slags evenemang och gått modevisningar, bl.a. för NIKE , men har också koreograferat till mindre shower och föreställningar.

Förutom dans är Isabella mycket intresserad av träning, kost och hälsa. Hon har stor kunskap inom näringslära, har läst anatomi och är diplomerad massör. Till hösten blir hon också licensierad gruppträningsintruktör.

Som lärare är jag väldigt engagerad. Jag vill kunna inspirera och påverka mina elever på ett positivt sätt och är intresserad av varje individs utveckling. Jag gillar att blanda olika dansstilar pga deras olika rörelsekvalitéer och har generellt musiken som utgångspunkt. På mina klasser kan du därför förvänta dig mycket arbete med dynamik, detaljer och musikalitet.

isabellaW

Isabell började dansa runt fyra års ålder på Lidingö Danscenter och har fortsatt dansa därefter. Hon har erfarenhet av många olika dansstilar så som street, modernt, commercial och mycket mer. 

VT21 går hon sista terminen på Viktor Rydbergs gymnasium med inrikting dans.
Hon har också gått en ledarutbildning.

Dans har alltid varit en stor och viktig del av mitt liv. Det jag försöker uppnå är att få barnen att hitta sin dansglädje på dansskolan så som jag gjorde. Jag känner även att det är viktigt att eleverna ska känna sig trygga och våga uttrycka sig på mina lektioner. Jag vill att på lektionen ska de kunna experimentera med dans och hitta vad de fastnar för.

Isabelle har dansat sen hon var fyra år gammal, hon flyttade till Stockholm 2012 för att satsa helhjärtat på dansen. Hon har gått ett år på Danscenter Stockholm och två år på Scandinavian Dance Education för att efter det frilansa som dansare och koreograf, bland annat med flertal bidrag och artister i Melodifestivalen. Isabelle har undervisat i dans sen hon var 14 år gammal och har även en examen i pedagogik från Stockholms Universitet.

Johanna är utbildad på Balettakademien i Stockholm (2010-2013) och Broadway Dance Center i New York. Hon har medverkat som husdansare i Idol, dansare i julkalendern 2017, ”The golden year gala” på Maximteatern, krogshower, modevisningar, julshower och events samt turnerat och dansat i Rockshowen ”Rock the night” Och Michael Jackson hyllningsshowen ”Thriller night”

Johanna har även undervisat och koreograferat i över 20 år och koroegraferar, producerar och filmar egna dansfilmer.
Just nu läser hon även till TV-producent på Medieinstitutet i Stockholm.

”Min stil är en blandning av teknisk jazz och commercial, jag älskar att mixa stilar och låta mina elever få testa olika uttryck och jobba på tekniken som kommer hjälpa dom i allt från jazzen till commercial och street. På mina klasser kommer dansglädjen först, man kan inte göra fel, bara lära sig och utvecklas.’

Redan vid tidig ålder började mitt intresse för dans, mer exakt vid 4 års ålder. Jag har alltid dansat på dansskolan Base 23 och gått många olika sorters dansstilar allt från Show Jazz, musikallinjen, balett och street dans. Danslektionerna var ett sett för mig att bara släppa loss och inte tänka på något annat än att bara ha roligt. För mig var det ett sett att få vara mig själv och med hjälp av dansen visa vem jag är. Det gjorde att danslektionerna alltid varit höjdpunkten på hela veckan.

Jag är en person med mycket energi och har alltid varit den som sprider mycket energi runt om mig. Jag skulle inte säga att jag är en blyg person utan jag försöker alltid prata och lära känna nya människor jag möter i livet. Jag har alltid så länge jag kan minnas varit intresserad av barn och att få se dem skratta och ha roligt har alltid gett mig en extra glädjekick.

På mina lektioner kommer vi först och främst ha fokus på att barnen ska ha roligt, släppa loss och hitta en gemenskap i gruppen med nya kompisar. Självklart kommer mycket fokus även ligga på att barnen ska hitta en takt och rytmkänsla, men också öva på sitt muskelminne med olika enklare koreografier.

Lisa Nilsson

Lisa började dansa på Lidingö danscenter när hon var sex år gammal. Hon medverkade i produktioner som Cabaret Stage och musikal On Stage, samt har haft många solistroller.
Lisa har även gått danslinjen på Victor Rydbergs gymnasium där hon dansade Modernt, Jazz och Balett och medverkade i musikalen ”Dracula” som dansare. År 2011 reste hon till Santa Barbara i USA där hon under ett år dansade Modernt, Jazz och Balett på college.
Lisa har undervisat i MIX för alla åldrar sedan hon var 15 år gammal.

Lisa klipp

Lovisa heter jag! Jag började dansa på Lidingö Danscenter när jag var 4 år. Då gick jag knattekursen och älskade det! Senare började jag dansa balett på högre nivåer på Balettakademien. På senare år har jag tävlat i Disco, och deltog i VM med ldc’s formation ”shake it”. Just nu dansar jag modernt och jazz på Balettakademien.

Jag har alltid funnit glädje i att testa runt bland olika dansstilar. Vill utvecklas, träffa nya människor och ständigt hitta inspiration. Dans för mig är som konst. Man kan uttrycka sig på så många olika sätt och kombinera så många olika stilar. Jag Älskar att man får en fin gemenskap med andra, samtidigt som det är så självständigt. Dans är något för alla och jag vill att alla ska få känna dansglädje i livet!

Marie började dansa på Lidingö Danscenter vid 9 års ålder. Hon dansar nu i de mest avancerade grupperna. Marie har dansat stilar som disco, jazz, commercial street och contemporary.

”Jag vill dela min dansglädje till mina elever! Mina lektioner ska vara fyllda av rolig koreografi och skratt samtidigt som vi jobbar med uttryck, koordination och rytmkänsla.”

Natalie har tävlings-dansat i 10 år för Kindahls dansskola i Vällingby – tävlings-dansade i både Disco och Hiphop, och har deltagit båda på både EM och VM. 

Utbildad på Balettakademien i Stockholm 3 årig yrkes utbildning, och har även gått steg 1 & 2 i SDO:s utbildning.

Deltagit som dansare på bl.a. melodifestivalen, Berg & Meltzer på Oscars & är medlem i danskompaniet Stockholm higheelers.

På mina klasser så lovas det högt tempo, hjärn gympa, teknik och massa skratt.

Nicole är sedan sommaren 2018 utbildad yrkesdansare från Kungliga Svenska Balettskolan, där hon gick den klassiska balettlinjen. Hon har varit praktikant på Kungliga Operan och deltagit i danskompaniets morgonklasser samt medverkat i flera av deras uppsättningar, av dem bl.a. i Pär Isbergs ”Nöttknäpparen” och i Christopher Wheeldons ”Alice i underlandet”. I Paris deltog hon i ett dansprojekt startat av Clairemarie Osta, som sedan visades upp på Champs-Élysées-teatern. Nicole har även hjälpt till med dansundervisning på balettskolan International Ballet. 

Som person är hon kreativ, passionerad, noggrann och rättvis. Nicole minns själv hur viktig hennes första balettlärare var för henne och hon är noga med att eleverna ska få en bra grund. Hon lägger stor vikt vid att eleverna ska känna dansglädje under hennes lektioner. Det har varit Nicoles största drivkraft för att utvecklas inom dansen och det vill hon förmedla. Musikalitet och kroppskontroll är också något hon sätter stort fokus på.

”Under mina klasser får dansarna utveckla sin dansanthet och lära sig grunderna inom klassisk balett. Jag kommer lära dem att jobba med sin kropp så att de kommer få ökad kroppskontroll och självförtroende. Men framförallt, DANSGLÄDJE!”

Video med Nicole

Nova Lisa och har dansat på Lidingö Danscenter sen hon var 10 år gammal. Innan dess provade hon på många olika idrotter men fastnade för dansen. Hon började med att dansa Mix och disco och sen dess har hon fortsatt med att ta klasser i många olika dansstilar. Hon är en person med mycket energi och älskar att få lära sig nya saker. Just nu dansar hon mycket disco, jazz, contemporary, commercial och tävlar även i discodans, slow och jazz. Nova Lisa har deltagit på bland annat svenska- och nordiska mästerskapen med en andra plats på SM i klassen ’guld solo’ som bäst. 

Utöver all dans har hon även mycket erfarenhet med barn både på dansskolan, förskolor och som barnvakt.

Dansen och den fina gemenskapen på LDC betyder verkligen mycket för mig. Att få möjligheten och äran att sprida mina kunskaper och glädje inom dansen vidare till mina elever känns superkul! 

På mina lektioner kan man förvänta sig mycket rolig dans, gemenskap och skratt!

Saga började dansa mix på Lidingö Danscenter vid 4 års ålder med och fastnade direkt i dansvärlden. Idag går hon de högsta nivåerna i jazz, commercial street, contemporary, specialen och disco på Lidingö Danscenter. Hon är även med i danskompaniet CAI dance Crew där kompaniet vann Streetstar i kategorin next generation 14-16 år. Hon dansar även i discogruppen Xtreme som tävlar i Sveriges högsta klass och rankar sig för världsmästerskapen. Hon tillsammans med discogruppen vann Svenska mästerskapen 2018 och kom på andra plats i Nordiska mästerskapen 2019.

Dansen betyder allt för mig och att jag får möjligheten att dela med mig av min kärlek och glädje för dansen till mina elever gör mig så glad. Jag vill göra mina dansklasser till en plats med gemenskap, att ha kul tillsammans som grupp men också som individ.

Jag har dansat på Lidingö Danscenter sedan jag var 6 år och har älskat att dansa sedan dess. Jag har dansat stilar som bland annat jazz, commercial street, och contemporary. Just nu dansar jag i de högsta grupperna på dansskolan. 

Jag älskar att både dansa och undervisa och vill gärna dela med mig av det på mina lektioner. Fokus kommer ligga på att dansa, lära sig nya saker och att ha kul. Mina lektioner kommer vara fyllda med roliga koreografier och moment. Jag hoppas att mina elever längtar lika mycket till att dansa som jag! 

Sophia började dansa när hon var 3 år och har dansat på Lidingö Danscenter sedan dess. Hon har redan från början fastnat vid dansen och hon dansar nu på de högsta nivåerna på skolan. Hon har gått Contemporary, Jazz, Street, Commercial street, Specialen och Ballett. Sophia är även med i danskompaniet CAI Dance Crew som 2020 vann Streetstar i kategorin Next Generation 14-16 år.

Jag vill dela min passion för dansen till mina elever. Jag vill att mina klasser ska vara en säker plats där eleverna kan skratta men också utvecklas och känna en gemenskap. Det ska vara roligt med dans och det är vad jag vill sprida!

 

Stina har gått Jazzlinjen på Södertörns folkhögskola och dansat på House of Shapes, Balettakademien och Dansstudion i Karlstad. Var under flera år medlem i det moderna danskompaniet Widelius Dance Company i Karlstad och gick dansinriktning på gymnasiet. Har undervisat i dans och truppgymnastik under många år och läst danspedagogik på Stockholms musikpedagogiska institut.

Första gången jag kom i kontakt med dansen var i tidig ålder. Jag var 5 år när jag började dansa och har ända sedan dess dansat på Lidingö Danscenter. Jag har dansat Disco, Mix, Street, Commercial street, Jazz och Specialen. Jag har alltid längtat till danslektioner och jag ser verkligen fram emot att sprida vidare glädjen till mina elever. Jag har tidigare haft Knattestreet och nu ska jag även ha KnatteMix och Pyttedans. Ska bli superkul!

På mina lektioner kommer fokus ligga på att ha kul, hitta dig själv i dansen och skapa en gemenskap och trygghet. Mycket fokus kommer ligga på att ta fram en känsla hos eleven och utveckla takt och rytmkänsla.

Scroll to Top