Lärare

De krav vi ställer på våra lärare – förutom att de ska kunna sitt ämne – är att de ska vara bra förebilder för våra barn och ungdomar.
Våra lärare är oftast antingen mycket välutbildade och välmeriterade eller så är de handplockade från vår skola och har genomgått vår internutbildning.
Lärarrummet

Alex är utbildad på Balettakademien i Umeå, Kulturama och Balettakademien i Stockholm.
Medverkat som dansare i tv-program som Idol, Kristallen, Kvällen är din, Petra Medes Show och Körslaget och i musikvideos för artister som RAW, Takida och Alcazar. Även medverkat som dansare i föreställningar och shower av Länsteatern på Gotland, Kirunas Nyårsrevy, Revyernas Revy i Norrbotten, Lena Philipssons Drömshow på Cirkus, The Last Bounce, Kirunafestivalen, P3 Sommartoppen. Stått på scener i runt om i Sverige, New York och Italien i olika dansstycken.
Arbetar idag främst som Pedagog och Koreograf i stilarna Jazz, Contemporary och Commercial. Reser runt i sverige emellanåt och håller i workshops inom dans.
Han har visat upp dansstycken på scener som Dieselverkstaden, Moderna Dansteatern, Hjalmarbergman Teatern, Norrbottens teatern, Kungsträdgårdens stora scen mm.
Se video med Alex


Amanda tog sina första danssteg vid 4 års ålder och fastnade snabbt. På Lidingö Dans Center har hon lärt sig allt från street till modernt. Nu går hon i de mest avancerade grupperna på dansskolan. Amanda är en av de fyra medlemmarna i danskompaniet LDC Dance Company. Gruppen tävlar med egna koreografier och vann Danskarusellen Stockholm 2017. 
Dans betyder otroligt mycket för mig. Det är ett verktyg som hjälper mig att utrycka min åsikter och låter mig vara mig själv. En rättvis introduktion till dans som barn är viktigt för vilja fortsätta utforska dansglädjen och dansen värld. Därför strävar jag efter att varenda en av mina elever ska tycka det är roligt och lärorikt att komma på mina lektioner. Tillsammans med skratt, dans och gemenskap vill jag att eleverna ska tycka att dansen är veckans höjdpunkt. 
Andrea
Andrea började dansa på Lidingö Danscenter när hon var 8 år och har dansat Mix, Disco, Jazz, Contemporary, Street och Commercial Street. Hon har arbetat som huvudlärare i Knattedansgrupper sedan våren 2016, efter att ha varit hjälplärare i 5 terminer. Andrea går sin sista termin på Kungsholmens gymnasium där hon studerar naturvetenskap.
Jag vill hjälpa barnen att utveckla sina förmågor och introducera dem till dansens värld. En värld som består av kreativitet, glädje och nya möjligheter.
Camilla1
Camilla är utbildad vid Dans- och Cirkushögskolan och har en kandidatexamen i danspedagogik (med inriktning street). Hon är även utbildad vid Åsa Folkhögskolas streetdancelinje, 2007-2008, och Danscenters ettåriga yrkeslinje, 2006-2007. Har undervisat sedan 2004 och jobbat både som dansare och koreograf i olika sammanhang. Hon är en av initiativtagarna till dans- och scenkonstkollektivet Arkeolog 8. Sedan 2010 arbetar hon aktivt som dansande koreograf i kollektivet och har uppträtt bl a på Urban Connection, Dansens Hus i Stockholm och på en mängd festivaler runt om i Europa.
”På mina klasser vill jag skapa en trygg och inspirerande miljö. Det ska vara en plats för utveckling och meningsskapande. Tillsammans med gruppen försöker vi hitta gemensamma mål för att förstärka teknik och känsla i dansen. Vi fokuserar på att bygga upp en stark och funktionell kroppen som klarar av fysiska utmaningar. Jag gillar att jobba med olika kvalitéer från olika stilar för att skapa bredd i rörelse och musikalitet. Förbered dig på en kul, svettig och utmanade termin!
carolina havervall
Carolina har tävlingsdansat på elitnivå i flera år och representerat Sverige i VM, EM & SM i Disco, och även i Hip-Hop inom alla kategorier (singeldansare, par och grupp). 2010 vann Carolina Juste Debout Scandinavia / Street Star, i dansstilen Locking och representerade därmed Skandinavien i finalerna i världens största Hip-Hop tävling i Paris! (www.juste-debout.com). Där en publik på 10.000 dansare följde hennes solo på scenen och storbildskärmarna!
Carolina har utbildats som dansare och pedagog bland annat genom streetdance-utbildningen på Åsa folkhögskola (en dansutbildning för den som satsar på en professionell karriär inom dans). Hon har vidareutbildats i New York och reser nuförtiden världen över på olika dansevents för att jama, battla och inspireras. I bagaget har Carolina många års erfarenhet av shower, danstävlingar, battles och dansundervisning. 2009 var Carolina bland annat inbjuden att undervisa workshops i Warszawa och har turnérat med Philips i Norge och Sverige (dansare, 2007), turnérat med dansshowen Hip-Hop Hooray i Sverige (dansare och koreograf, 2007), blivit rankad 5:e bästa discotjejen i Sverige (hösten 2006) och vunnit Juste Debout Scandinavia / Streetstar i Locking (2010).
diana kopia
Diana har tävlingsdansat på elitnivå i många år och har representerat Sverige i NM (1:a 1996 Disco under 12 år), EM och VM i Discodans, Hip Hop och Showdans. Diana har även tävlingsdansat i Bugg och Dubbebugg och har, som bäst, en 7:de placering på Bugg-SM i bagaget. Diana har en bred dansutbildning och har även undervisat i Showdans och Discodans på Malta i ett år ( www.masquerademalta.com ) där hon stod för en stor del av koregrafin för slutshowen.

image2

Elias Nordin har dansat sedan tre års ålder. På just Lidingö Danscenter började han när han hade fyllt 6. Genom åren har han avancerat genom dansskolans olika nivåer, och han gjort detta inom i princip alla stilar. Han har jobbat tre terminer som hjälplärare i Knattestreet, och han har även praktiserat som lärarassistent i den högre nivån Förberedande Specialen. Elias har också erfarenhet inom gymnastik där han har tränat i KFUMs ungdoms-elittrupp.
Det jag främst vill som danslärare är att nå fram till eleverna. Jag vill dansa med dem både individuellt och i grupp för att hitta utvecklingspunkter att jobba på. Mitt mål är att varje elev ska tycka att det är roligt att dansa, och att alla ska känna att de får någon slags utmaning och därmed något att jobba för. Dansglädjen och kämparglöden är nämligen det jag skulle säga har varit viktigast för min personliga utveckling som dansare, och därför vill jag försöka inspirera så många unga dansare som möjligt.

Se Elias med knattar från våravslutningen 2016

elin2
Jag började min dansbana på Lidingö Danscenter för 20 år sedan. Den glädje och inspiration som dansen har gett mig har därefter följt mig i hela min karriär. Om man inte har roligt när man dansar blir man heller ingen bra dansare, därför vill jag skapa en positiv stämning där alla har kul och uppmuntrar varandra. Vi kommer dansa Street Dance med influenser av Hip hop, New style, House och Funk. Klasserna kommer vara intensiva, svettiga, kul och med mycket bra musik och känsla!

elin1elin3

 Ellen Soderberg-klipp
Ellen har dansat på Lidingö Danscenter sedan hon var 8 år. Under åren på dansskolan har hon testat på allt från Jazz till Commercial street och Disco. Hon tävlar på elitnivå i discodans och ska i höst tillsammans med sin formationsgrupp ShakeIt representera svenska landslaget under Disco VM. Ellen har tidigare jobbat som hjälplärare i knatteMIX och knatteStreet, och hon har även genomfört en ledarutbildning under hösten 2013.
Dansen har alltid varit en stor del av mitt liv. Att dansa är det bästa jag vet! Dansen har gett mig många fantastiska vänner och möjlighet till att utvecklas. Det som drivit mig till att fortsätta utvecklas har alltid varit den otroliga glädje jag känner när jag står på dansgolvet. Denna gemenskap och dansglädje vill jag nu föra vidare till mina elever.
På mina lektioner kan man förvänta sig en fartfylld blandning av dans, lek och massor av skratt. Framförallt vill jag ge eleverna möjlighet till utveckling inom dansen, det finns inget bättre än att se elever utvecklas!

Ellen Soderberg2-klipp

Se Ellen med knattar från våravslutningen 2016

Ellika1
Ellika har dansat ända sen barnsben och vid sju års ålder började hon dansa på Lidingö Danscenter. Hon har ägnat sig åt alla möjliga olika stilar, allt från balett till hiphop. Ellika har gått dansskolans lärarutbildning, arbetet som hjälpdansslärare och har även bakgrund inom gymnastik och simhopp på avancerad nivå. Hon har också medverkat i ”Idrottslyftet”, ett engagemang som syftar till att intressera barn att hitta dansen som fritidsaktivitet genom att åka ut till olika skolor på Lidingö och hålla i danslektioner. Ellika tävlingsdansar i dansstilen disco och har stått högt på prispallen flera gånger. Just nu går Ellika på Viktor Rydbergs gymnasium inriktning dans.
På mina lektioner vill jag att alla ska ha roligt och utvecklas. Jag älskar att dansa, så att undervisa i dans tycker jag är jättekul. Det bästa är att få vara med i utvecklingen av sina elever och se dem hitta sin dansglädje!

ellika-klipp

federico
Frederico började med Capoeira i femårsåldern i sitt hemland Brasilien. Han har deltagit i mängder av workshops, uppvisningar och utbildningar över hela Brasilien. Frederico har undervisat i Capoeira sedan 1996, först sju år i Brasilien, därefter i Portugal och numera i Sverige
Isabella-ljusare
Isabella är utbildad vid Balettakademiens yrkesutbildning i Stockholm 2008-2012 och har tidigare gått utbildningar som KPS – Kristinehamns Folkhögskola (2004-2005), Danscenter i Stockholm, med street inriktning (2006-2007) samt Ambra Succis danslinje Diambra (2007-2008).
Började jobba som aerobics-instruktör 2003 innan hon började undervisa i dans 2004. Har medverkat i TV-program som Idol, Idrottsgalan och Guldbaggegalan samt dansat i större produktioner som Lena PH’s drömshow på Cirkus (2011) och ”The last Bounce” i Globen (2011). Isabella har stor scenerfarenhet då hon uppträtt vid många olika slags evenemang och gått modevisningar, bl.a. för NIKE , men har också koreograferat till mindre shower och föreställningar.
Förutom dans är Isabella mycket intresserad av träning, kost och hälsa. Hon har stor kunskap inom näringslära, har läst anatomi och är diplomerad massör. Till hösten blir hon också licensierad gruppträningsintruktör.
Som lärare är jag väldigt engagerad. Jag vill kunna inspirera och påverka mina elever på ett positivt sätt och är intresserad av varje individs utveckling. Jag gillar att blanda olika dansstilar pga deras olika rörelsekvalitéer och har generellt musiken som utgångspunkt. På mina klasser kan du därför förvänta dig mycket arbete med dynamik, detaljer och musikalitet.

isabellaW

IsabelleK-klipp
Isabelle började dansa på Åland när hon var 4 år gammal. Hon har sedan dess dansat jazz, modern dans, street och balett. När hon var 14 år gammal började hon att undervisa. Isabelle har precis gått första året på Danscenter Stockholms yrkesdansarlinje. Hon har även medverkat i en dansgrupp som uppträtt vid ett flertal tillfällen.
Jeanette1
Jeanette Carlsson, känd från TV, har haft passion för dans i över 20 år. Redan vid 6 års ålder tog hon sina första danssteg i Kumla och sen dess har dansen tagit henne världen över. Hon har tävlingsdansat i främst latin- och standarddans där hon tävlade både nationellt och internationellt. Hon har två SM-guld i Latin och ett SM-guld i tiodans och har dessutom representerat Sverige Eurovision Dance Contest tillsammans med Danny Saucedo. Jeanette har deltagit åtta säsonger i Sveriges största TV-program Let´s Dance och lyckas få alla sina danspartner att svänga runt på dansgolvet för över 2 miljoner tittare. Nu lever hon på Lidingö och ger ut privatlektioner på Danscenter i salsa, bugg, vals, bröllopsvals, foxtrot, tango, cha cha, samba med flera. För alla nivåer.

Se klipp från Let’s Dance 2016: https://www.youtube.com/watch?v=Bh1WQwW2dis

Jeanette2

JohannaL1
Johanna är utbildad vid Balettakademiens treåriga yrkesdansarutbildning i Stockholm och även dansat vid Broadway Dance Center, New York. Hon arbetar aktivt som professionell dansare och har medverkat i olika nöjesproduktioner bla Idol TV4, Lena Philipssons Drömshow, Cabarétshower, reklamfilmer samt modevisningar för Triumph och Peak Performance. Johanna har undervisat vid flera skolor och undervisar även workshops samt koreograferar olika showproduktioner i Sverige.
På mina lektioner fokuserar vi på känsla och uttryck. Vi dansar en stor bredd av jazz och provar på olika uttryck och känslor. Vi arbetar även på tekniken i alla olika stilar. Vi testar det mesta från lyrisk jazz till broadwayjazz och streetjazz. Hos mig kan du inte göra fel bara utforska och utvecklas på olika sätt!
n.JohannaL2
 
Jessika är en positiv och glad tjej som vill dela sin egen glädje av dans till alla som deltar i hennes klasser. 
Jessika började dansa redan vid 3 års ålder och har sedan dess dansat allt från Balettakademins mest intensiva dansprogram (Ballet, Modernt och Jazz) till Feminine Vibe och Musikal (där även sång och teater ingår). Under en period vidareutbildades hon inom Musikal på Calle Flygare teaterskola.
Jessika har även assisterat Sofia Haghanipour på Lidingö Danscenter under en period.
Jessika har provat flera olika aktiviteter som fotboll, drama och Capoeira. Hon tränade även Taekwondo där hon graduerade med blått bälte, men det var dansen som fångade hennes hjärta och själ.
”Jag har alltid älskat att dansa och det är just dansens underbara känsla som jag vill att barnen ska få ta del av. Dans sprider glädje och det är den glädjen ni kommer att finna i mina lektioner samtidigt som barnen får balans, smidighet, styrka och rytm.”
Skärmavbild 2016-10-06 kl. 21.28.23
Johanna har dansat sedan hon var 3 år och började på Lidingö danscenter som 6-åring. Hon har dansat på skolans högsta nivåer och provat på många olika stilar som t.ex Commercial Street, Jazz och Balett. Johanna har i flera år tävlat i discodans och medverkat på bl.a SM, och är nu cheerleader.
Jag har alltid älskat att dansa och dansen har varit ett sätt för mig att kunna uttrycka mig utan ord. Jag ser dans som ett språk som man själv får tolka och som når ut till alla, oavsett var man kommer ifrån. Lidingö danscenter är en perfekt plats för dig som vill lära dig att dansa, men även att skapa nya roliga minnen som du alltid kommer att bära med dig. Dans är glädje och det är vad jag vill dela med mig av till mina elever. 
Lektionerna kommer vara fyllda av dans, glädje och gemenskap!
 

Lina klipp1

Lina har dansat sedan tidig ålder och började på Lidingö Danscenter när hon var åtta år. Sedan dess har hon utvecklats inom flera olika stilar på dansskolans högsta nivåer, bland annat Hip-Hop, Commercial Street och Modernt.                                      
Hon tävlar även i Discodans på elitnivå och ska hösten 2016 tillsammans med sin formationsgrupp ShakeIt representera svenska landslaget på VM.
Lina har tidigare jobbat som hjälplärare till flera olika knatteMIX grupper och MIX-grupper.
Dansen har alltid betytt otroligt mycket för mig. Från mitt allra första danssteg till att stå på tävlingsgolvet har dansen gett mig lycka. Varje gång jag kommer till dansskolan fylls jag med glädje över att ännu en gång få göra det jag tycker allra mest om. Mitt mål är att dela den här glädjen med mina elever. Alla kan uppskatta något inom dansens värld, oavsett om det är ens egen utveckling eller lyckan att hitta nya vänner. På mina lektioner kommer det bjudas på koreografier inom roliga dansstilar samt lek, teknik och gemenskap!

Lina2

Processed with VSCOcam with a6 preset

Linn började på Lidingödanscenter vid 6 års ålder och hon har prövat många olika dansstilar. Just nu går hon inriktning dans på gymnasiet. Utöver det har hon gått dansarlinje på Balettakademien och varit i London och dansat på Trinity Laban. Linn har vid ung ålder mycket erfarenheter av barn i kombination med dans då hon har assisterat åt Förberedande specialen och Commercial street F+ samt varit Knatte- och Mixdans-lärare i ett flertal år.
Jag älskar och har alltid älskat att dansa! Dansen är för mig ett sådant underbart sätt att uttrycka de känslor och tankar som inte kommer fram med ord. Det bästa jag vet är att få dela denna glädje och underbara uttrycksform med dansglada barn!
Mitt mål med mina klasser är först och främst att alla ska ha det roligt, för det är då som eleverna lär sig mest. Att utvecklas och få testa sina kreativa sidor inom dansen är också något jag prioriterar högt. Därför brukar jag ofta blanda in lekar som är dansrelaterade där även de yngsta eleverna, själva får utforska sina rörelsevokabulär. Utöver själva dansen lägger jag mycket fokus på att alla eleverna ska kunna ta del av den fina gemenskapen som skapas i en dansgrupp. Så vänta er en termin med dansklasser fyllda av dans, lek, kreativitet och mycket skratt!

Processed with VSCO with hb1 preset

Lisa Nilsson
Lisa började dansa på Lidingö danscenter när hon var sex år gammal. Hon medverkade i produktioner som Cabaret Stage och musikal On Stage, samt har haft många solistroller.
Lisa har även gått danslinjen på Victor Rydbergs gymnasium där hon dansade Modernt, Jazz och Balett och medverkade i musikalen ”Dracula” som dansare. År 2011 reste hon till Santa Barbara i USA där hon under ett år dansade Modernt, Jazz och Balett på college.
Lisa har undervisat i MIX för alla åldrar sedan hon var 15 år gammal.

Lisa klipp

Malin3
Malin har dansat sedan hon var 6 år och älskar det bara mer och mer! Hon har testat på flera olika dansstilar, som Street, Lyrisk Jazz, Locking, Commercial Street m.m
Ända sedan jag var liten har jag älskat att dansa och röra mig till musik! Tack vare dansskolan har jag kunnat utveckla min dans, skaffat nya vänner och haft det väldigt roligt. När jag första gången kom till Lidingö danscenter visste jag att det var dans jag ville ägna min fritid åt! Under mina år här på dansskolan har jag även fått många härliga minnen, vilket är något jag skulle vilja dela med mig av till andra! Inom dans kombinerar man lätt träning med glädje och skratt, vilket är väldigt viktigt enligt mig. Jag ser fram emot en termin fylld av dans, svett och glädje!
mariaP
Maria Pihl är utbildad på Balettakademiens 3-åriga yrkesutbildning i Stockholm 2011-2014. Hon har även gått Balettakademiens förberedande danslinje i Stockholm 2010-2011.
Maria arbetar nu som frilansande dansare och är medlem i både The Expert Dance Company och Saraceno Dance Company. Maria älskar att stå på scenen och har gjort det sedan mycket unga år då hon har medverkat i flertalet revyer och även vunnit Revy-SM i dans 2009. Hon har efter det medverkat i många olika stora produktioner som Lena Ph:s ”Min drömshow på cirkus”, Guldbaggegalan, Allsång på skansen, Idol och Jonas Gardells ”Mitt enda liv”.
Maria älskar både jazz och modern dans och har stor kunskap och erfarenhet inom båda stilar.
”Dans är mitt sätt att uttrycka hela mig på. Dans är min glädje och frihet. I min undervisning är dansglädjen och nyfikenheten det viktigaste. Som lärare är det fantastiskt att utmana sina elever och se dem både utvecklas och upptäcka allt det härliga dansen har att ge.”

maria_pihl_

marvil
Marvil har dansat Street under flera år. Han började med Locking men har sen korsat över till House, Hiphop samt även Waacking och Voguing. Marvil har även tävlat i dans
Vid sidan av dans så är Marvil aktiv i improvisationsteater och musik.

Se Marvil dansa Waacking

nadiya
Född i Ukraina. Tidigare professionell dansare med många års erfarenhet. Utbildad danspedagog i jazzdans och balett på Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm. Har gått Diambra dansarlinje som leds av Ambra Succi där dansträning varit varierat med många olika dansstilar som streetdans, house, balett, contemporary och jazzdans, mm.
Under sin karriär som dansare har hon medverkat i olika dansuppsättningar och musikaler, samverkat med olika koreografer och rest runt om i världen innan hon fann sig i Sverige.
Vid sidan av dansen har Nadiya också utbildat sig till gruppträningsinstruktör och lett klasser i funktionell styrka, core och stabilitetsträning, pilates och dansaerobics. Samt även presenterat sina klasser på inspirationsdagar och träningsresor.
nicole2
Nicole började dansa redan som fyraåring och tävlingsdansa som sjuåring. Nicole var den första under tolv år som nådde starklass i Disco och vann SM i sin åldersklass vid elva års ålder.
Nicole har även dansat och tävlat i andra dansstilar så som Hiphop, Showdans och Bugg.
Hon har både SM och VM i bagaget och har en bred dansutbildning.
Microsoft Word - 140327 CV (Lidingö).doc
Niklas har gått Balettakademiens 3-åriga yrkesutbildning och sedan även läst på Ämneslärarprogrammet vid Dans och Cirkushögskolan. Niklas jobbar som danslärare på flera skolor i Stockholm och undervisar balett, jazzdans och modern/nutida dans. När han bodde i Växjö var han också ordförande i en rikstäckande förening som stöttade ungdomsprojekt och hjälpte ungdomar att engagera sig och förverkliga idéer.
Som dansare har Niklas exempelvis jobbat med koreograf som Anisa Hasson Abas, Alexander Ekman och Fredrik Benke Rydman, framfört egna verk på MDT, Kulturhuset i Stockholm och Dansens Hus i Linköping samt varit med och grundat scenkonstkollektivet Waste Collective. 
”Mina balettlektioner kännetecknas av energi, rörelseglädje och fokus på koordination och musikalitet. Jag vägleder en teknisk uppvärmning för att hitta rytm, isolation och mjukhet innan vi går vidare till stegkombinationer och koreografi. Vid undervisning av klassisk balett är jag inspirerad av den ryska Vaganova-metodiken.”
Olivia har dansat på Lidingö Danscenter i 8 år och har alltid haft en stor passion för dans. Hon har dansat allt från Mix, Contemporary och Commercial Street till Jazz och Balett. Just nu tävlingsdansar hon i Disco på elitnivå. År 2016 examinerade hon sig från Viktor Rydberg Gymnasiums danslinje och där fick hon stor kunskap inom en rad olika dansstilar och framför allt en mycket god kunskap i dansteknik. Hon har tidigare varit hjälplärare och vikarierat för dansgrupper med allt från knattar till äldre fortsättningsgrupper.
Det bästa jag vet är känslan av att kunna kliva in i danssalen och släppa allt annat utanför och bara tänka på dansen. För mig är dansen inte bara en enormt bra träningsform, utan ett perfekt tillfälle att lära känna andra med samma intresse och en fantastisk uttrycksform! 
Som lärare är jag mycket engagerad, driven och positiv. På mina lektioner vill jag främst att alla ska finna dansglädje, men också få teknisk grund till att kunna söka vidare till högre nivåer. Det är viktigt för mig att eleverna ska känna sig trygga i danssalen och våga släppa loss, därför kommer vi att jobba mycket med att få in känsla och uttryck när vi arbetar med olika koreografier. Ni kan förbereda er på en spännande termin full av nya möjligheter, svett och glädje!
Otto2
Otto har en bred erfarenhet i många stilar inom Streetdance som; Popping, Locking, Hiphop etc, men ser som sina främsta stilar Breakdance och Krumping.
Han har undervisat under flera år, bl a vickat på Lidingö Danscenter. Otto har även bl a medverkat i musikvideo med Isa Tengblad samt dansat med Alcazar på Allsång på Skansen.
På mina klasser kommer vi fokusera på grunderna inom streetdanserna hip-hop, popping, locking och breaking. Vi jobbar med grooves och enkla steg så att alla blir så pass bekväma att de så småningom kan börja freestyle och uttrycka sig själva i sin dans. Jag kan garantera att efter att ha dansat hos mig kommer alla mina elever ha riktigt grymma moves till vilket dansgolv som helst!

Philippa

Philippa började dansa på Lidingö Danscenter när hon var 10 år gammal. Hon jobbade sig upp till de allra högsta nivåer och har nu i fler års tid dansat i skolans mest avancerade grupper i alla olika stilar. 
Philippa har jobbat som hjälplärare till flera knatteMIX-grupper, och även som assistent till Förberedande Specialen.
Philippa går på Viktor Rydbergs gymnasium, där hon studerar på deras dansinriktning! 
Dans är det bästa som finns, för möjligheterna är oändliga! Att kunna uttrycka sina känslor, kunna gå in i en karaktär för en stund eller helt enkelt att bara kunna vara sig själv är så frigörande för både kropp och själ! 
Jag vill ge barnen en god grund för utveckling mot högre nivåer, blandat med skratt och glädje. Genom mycket teknik blandat med koreografi skapar vi tillsammans en god grund för att eleverna ska kunna nå precis så långt de själva vill med sin dans. Samtidigt vill jag skapa en mycket bra gemenskap i gruppen, och ha superroligt varje gång. Barnen ska ju tycka att dansen är veckans höjdpunkt! 
rutRut har dansat HipHop, Jazz, Modernt, House och Dancehall i Stockholm på bland annat Nacka dans & teater i 9 år. Under det senaste året har hon bott i USA och har där dansat i ett HipHop-kompani som tillhör University of Maryland. Hon blev även ”scoutad” till ett House crew som hon tränar med. Rut har även varit workstudy på Washington DCs största dansskola.
 
sofiaH kopia
Sofia har dansat i många år på olika stora dansskolor i Stockholm. Hon assisterade Celina Rydén i 3 år och undervisar själv på Lidingö Danscenter och på Balettakademien Stockholm sedan 2011. Sofia är licensierad personlig tränare via Personal training school och är även diplomerad massör via personal training school/friskvårdsgruppen. Just nu studerar Sofia till sjukgymnast på Karolinska Institutet i stockholm. Minst 1 gång per år försöker hon åka till New York och hämta inspiration från Broadway Dance Center. Där har hon tagit klasser för många internationellt erkända dansare och koreografer.
Det viktigaste på mina klasser är att eleverna vågar släppa loss. Jag vill att alla ska ha möjlighet att plocka fram sin egen personlighet på klasserna och i koreografierna. För mig är dans glädje, och jag vill dela denna glädje med alla mina elever!

Processed with VSCO with 4 preset

Theresé har en bachelor i danspedagogik med inriktning klassisk balett från Dans och Cirkushögskolan i Stockholm och har många års erfarenhet av att undervisa allt från de minsta barnen till vuxna. Hon arbetade i två år vid Operaen i Kristiansund i Norge där hon undervisade vid Operaens ballettsenter samt framförde egna och andras verk bland annat vid de årliga Opera Fest ukene. Hon har även arbetat som huvudansvarig för balett vid Fagerlia Videregående Skole i Ålesund i Norge, förutom att hon har varit anställd vid flera av de stora dansskolorna i Stockholm. Under de senare åren har Theresé vidareutbildat sig till bland annat pilates- och yogainstruktör där en stor del av undervisningen nu ligger. Hon har även utbildning inom bland annat styrketräning och mental träning för idrott, kunskaper som hon noggrant väver in i sin undervisning.
All typ av rörelse handlar för mig om att förena kroppen och sinnet. Dans, yoga, styrketräning, vad det än är som passar just dig så ska du känna att du kan vara ett med

OLYMPUS DIGITAL CAMERATT ballet 2

!