Lärare

De krav vi ställer på våra lärare – förutom att de ska kunna sitt ämne – är att de ska vara bra förebilder för våra barn och ungdomar.
Våra lärare är oftast antingen mycket välutbildade och välmeriterade eller så är de handplockade från vår skola och har genomgått vår internutbildning.
Lärarrummet

Alex är utbildad på Balettakademien i Umeå, Kulturama och Balettakademien i Stockholm.
Medverkat som dansare i tv-program som Idol, Kristallen, Kvällen är din, Petra Medes Show och Körslaget och i musikvideos för artister som RAW, Takida och Alcazar. Även medverkat som dansare i föreställningar och shower av Länsteatern på Gotland, Kirunas Nyårsrevy, Revyernas Revy i Norrbotten, Lena Philipssons Drömshow på Cirkus, The Last Bounce, Kirunafestivalen, P3 Sommartoppen. Stått på scener i runt om i Sverige, New York och Italien i olika dansstycken.
Arbetar idag främst som Pedagog och Koreograf i stilarna Jazz, Contemporary och Commercial. Reser runt i sverige emellanåt och håller i workshops inom dans.
Han har visat upp dansstycken på scener som Dieselverkstaden, Moderna Dansteatern, Hjalmarbergman Teatern, Norrbottens teatern, Kungsträdgårdens stora scen mm.
Se video med Alex

Alicia började dansa på Lidingö Danscenter vid 5 års ålder och började då med knattedans. Därefter har hon dansat allt från mix, street, jazz och disco. Idag dansar Alicia på de mest avancerade nivåerna på dansskolan.
Jag älskar att dansa och den glädjen vill jag sprida till eleverna. Jag hoppas att eleverna ska längta lika mycket till danslektionen som jag gör. Dansen ska vara kopplad till glädje och ett ställe där man kan känna sig trygg och utvecklas.
Alicia går just nu en 2-årig dansutbildning på heltid med stor bredd. Den är främst inriktad på streetstilarna (hip hop, breaking, house, popping och locking) men det ingår även jazz, balett, modern dans, heels, waacking och scenkonstkunskap i utbildningen.
Alicia började dansa disco på Lidingö Danscenter 2016 och tävlingsdansade därefter i ca 3 år. Hon vann 13 tävlingar i rad och stod annars ofta på prispallen. Alicia har även dansat flera andra stilar på dansskolan. 
Andrea
Andrea började dansa på Lidingö Danscenter när hon var 8 år och har dansat Mix, Disco, Jazz, Contemporary, Street och Commercial Street. Hon har arbetat som huvudlärare i knattedansgrupper sedan våren 2016, efter att ha varit hjälplärare i 5 terminer. Andrea går sin första termin på KTH där hon studerar teknisk kemi.
Jag vill hjälpa barnen att utveckla sina förmågor och introducera dem till dansens värld. En värld som består av kreativitet, glädje och nya möjligheter.

Annie började dansa sina första steg vid 5 års ålder och började sedan på Lidingö Danscenter när hon var 7 år gammal där hon fortfarande dansar idag. Hon har dansat på dansskolans allra högsta nivåer under många år och testat på många olika dansstilar. Annie är även gammal elitgymnast från GT Vikingarna och har tränat yngre gymnaster i flera år.

Annie tillsammans med hennes danskompani LidingöDanceCompany (LDC) har bl.a vunnit Danskarusellen 2016, uppträtt på festivaler, varit mellanakter i danstävlingar och varit med i Talang Sverige 2018.

Camilla1
Camilla är utbildad vid Dans- och Cirkushögskolan och har en kandidatexamen i danspedagogik (med inriktning street). Hon är även utbildad vid Åsa Folkhögskolas streetdancelinje, 2007-2008, och Danscenters ettåriga yrkeslinje, 2006-2007. Har undervisat sedan 2004 och jobbat både som dansare och koreograf i olika sammanhang. Hon är en av initiativtagarna till dans- och scenkonstkollektivet Arkeolog 8. Sedan 2010 arbetar hon aktivt som dansande koreograf i kollektivet och har uppträtt bl a på Urban Connection, Dansens Hus i Stockholm och på en mängd festivaler runt om i Europa.
”På mina klasser vill jag skapa en trygg och inspirerande miljö. Det ska vara en plats för utveckling och meningsskapande. Tillsammans med gruppen försöker vi hitta gemensamma mål för att förstärka teknik och känsla i dansen. Vi fokuserar på att bygga upp en stark och funktionell kroppen som klarar av fysiska utmaningar. Jag gillar att jobba med olika kvalitéer från olika stilar för att skapa bredd i rörelse och musikalitet. Förbered dig på en kul, svettig och utmanade termin!
carolina havervall
Carolina har tävlingsdansat på elitnivå i flera år och representerat Sverige i VM, EM & SM i Disco, och även i Hip-Hop inom alla kategorier (singeldansare, par och grupp). 2010 vann Carolina Juste Debout Scandinavia / Street Star, i dansstilen Locking och representerade därmed Skandinavien i finalerna i världens största Hip-Hop tävling i Paris! (www.juste-debout.com). Där en publik på 10.000 dansare följde hennes solo på scenen och storbildskärmarna!
Carolina har utbildats som dansare och pedagog bland annat genom streetdance-utbildningen på Åsa folkhögskola (en dansutbildning för den som satsar på en professionell karriär inom dans). Hon har vidareutbildats i New York och reser nuförtiden världen över på olika dansevents för att jama, battla och inspireras. I bagaget har Carolina många års erfarenhet av shower, danstävlingar, battles och dansundervisning. 2009 var Carolina bland annat inbjuden att undervisa workshops i Warszawa och har turnérat med Philips i Norge och Sverige (dansare, 2007), turnérat med dansshowen Hip-Hop Hooray i Sverige (dansare och koreograf, 2007), blivit rankad 5:e bästa discotjejen i Sverige (hösten 2006) och vunnit Juste Debout Scandinavia / Streetstar i Locking (2010).
diana kopia
Diana har tävlingsdansat på elitnivå i många år och har representerat Sverige i NM (1:a 1996 Disco under 12 år), EM och VM i Discodans, Hip Hop och Showdans. Diana har även tävlingsdansat i Bugg och Dubbebugg och har, som bäst, en 7:de placering på Bugg-SM i bagaget. Diana har en bred dansutbildning och har även undervisat i Showdans och Discodans på Malta i ett år ( www.masquerademalta.com ) där hon stod för en stor del av koregrafin för slutshowen.
Ebba har tävlat i discodans i många år och deltagit på EM, NM och SM. Hon har också aktivt tävlat i jazz och modern dans. Utöver detta dansar hon även balett. Ebba har tidigare undervisat i discodans på Showdansskolan FLEX och varit coach i singel, par och grupp. 
Att dansa har för mig varit mycket mer än bara en rolig hobby. Det har stärkt mitt självförtroende och lärt mig jobba mot mål. Dans är glädje och det vill jag ska återspeglas på mina lektioner. Vi ska utvecklas tekniskt och konstnärligt, men också ha riktigt kul! 

image2

Elias Nordin har dansat sedan tre års ålder. På just Lidingö Danscenter började han när han hade fyllt 6. Genom åren har han avancerat genom dansskolans olika nivåer, och han gjort detta inom i princip alla stilar. Han har jobbat tre terminer som hjälplärare i Knattestreet, och han har även praktiserat som lärarassistent i den högre nivån Förberedande Specialen. Elias har också erfarenhet inom gymnastik där han har tränat i KFUMs ungdoms-elittrupp.
Det jag främst vill som danslärare är att nå fram till eleverna. Jag vill dansa med dem både individuellt och i grupp för att hitta utvecklingspunkter att jobba på. Mitt mål är att varje elev ska tycka att det är roligt att dansa, och att alla ska känna att de får någon slags utmaning och därmed något att jobba för. Dansglädjen och kämparglöden är nämligen det jag skulle säga har varit viktigast för min personliga utveckling som dansare, och därför vill jag försöka inspirera så många unga dansare som möjligt.

Se Elias med knattar från våravslutningen 2016

Jag började min dansbana på Lidingö Danscenter för 20 år sedan. Den glädje och inspiration som dansen har gett mig har därefter följt mig i hela min karriär. Om man inte har roligt när man dansar blir man heller ingen bra dansare, därför vill jag skapa en positiv stämning där alla har kul och uppmuntrar varandra. Vi kommer dansa Street Dance med influenser av Hip hop, New style, House och Funk. Klasserna kommer vara intensiva, svettiga, kul och med mycket bra musik och känsla!

elin1elin3

 
Emma började dansa när hon var 5 år på Lidingö Dans Center. När hon var 7 år flyttade hon till Dubai och fortsatte att dansa på DIVERSE Choreography and Performning Arts School. Där fick hon testa på flera olika dansstilar t.ex. Jazz, Street och Musikal. 5 år senare var Emma tillbaks på Lidingö Dans Center och hon går nu i de mest avancerade dansgrupperna. 
Dans har alltid varit en viktig del av mitt liv och speciellt Streeten som jag fastnade för tidigt. Jag vill att mina elever ska få lära sig inte bara hur viktigt det är med takt, rytm och känsla utan hur viktigt det är att göra dansen till sin egen, att deras egen dansglädje ska ge dansen karaktär.

 

Mitt första möte med dansen var vid 8 års ålder. Jag var på en uppvisning som anordnades av just Lidingö Danscenter. När jag såg Streetnumret kände jag att “Det där vill jag också göra!” Och så blev det. Jag har sedan dess dansat på Lidingö Danscenter och tycker fortfarande att det är lika kul.
Jag har arbetat som hjälplärare under ett år och ska nu få ta egna grupper, skapa egna koreografier och sprida streetdansen till knattar, vilket ska bli superkul!
federico
Frederico började med Capoeira i femårsåldern i sitt hemland Brasilien. Han har deltagit i mängder av workshops, uppvisningar och utbildningar över hela Brasilien. Frederico har undervisat i Capoeira sedan 1996, först sju år i Brasilien, därefter i Portugal och numera i Sverige
Isabella-ljusare
Isabella är utbildad vid Balettakademiens yrkesutbildning i Stockholm 2008-2012 och har tidigare gått utbildningar som KPS – Kristinehamns Folkhögskola (2004-2005), Danscenter i Stockholm, med street inriktning (2006-2007) samt Ambra Succis danslinje Diambra (2007-2008).
Började jobba som aerobics-instruktör 2003 innan hon började undervisa i dans 2004. Har medverkat i TV-program som Idol, Idrottsgalan och Guldbaggegalan samt dansat i större produktioner som Lena PH’s drömshow på Cirkus (2011) och ”The last Bounce” i Globen (2011). Isabella har stor scenerfarenhet då hon uppträtt vid många olika slags evenemang och gått modevisningar, bl.a. för NIKE , men har också koreograferat till mindre shower och föreställningar.
Förutom dans är Isabella mycket intresserad av träning, kost och hälsa. Hon har stor kunskap inom näringslära, har läst anatomi och är diplomerad massör. Till hösten blir hon också licensierad gruppträningsintruktör.
Som lärare är jag väldigt engagerad. Jag vill kunna inspirera och påverka mina elever på ett positivt sätt och är intresserad av varje individs utveckling. Jag gillar att blanda olika dansstilar pga deras olika rörelsekvalitéer och har generellt musiken som utgångspunkt. På mina klasser kan du därför förvänta dig mycket arbete med dynamik, detaljer och musikalitet.

isabellaW

Isabell började dansa runt fyra års ålder på Lidingö Danscenter och har fortsatt dansa där tills idag. Hon har erfarenhet av många olika dansstilar så som street, modernt, commersal och mycket mer. 
Idag dansar hon i de mest avancerande kurserna på dansskolan.
Isabell studerar även på Viktor Rydbergs gymnasium med inrikting dans.
Hon har också gått en ledarutbildning.

Dans har alltid varit en stor och viktig del av mitt liv. Det jag försöker uppnå är att få barnen att hitta sin dansglädje på dansskolan så som jag gjorde. Jag känner även att det är viktigt att barnen ska känna sig trygga och våga uttrycka sig på mina lektioner. Jag vill att på lektionen ska de kunna experimentera med dans och hitta vad de fastnar för.
 
IsabelleK-klipp
Isabelle började dansa på Åland när hon var 4 år gammal. Hon har sedan dess dansat jazz, modern dans, street och balett. När hon var 14 år gammal började hon att undervisa. Isabelle har precis gått första året på Danscenter Stockholms yrkesdansarlinje. Hon har även medverkat i en dansgrupp som uppträtt vid ett flertal tillfällen.
Jeanette1
Jeanette Carlsson, känd från TV, har haft passion för dans i över 20 år. Redan vid 6 års ålder tog hon sina första danssteg i Kumla och sen dess har dansen tagit henne världen över. Hon har tävlingsdansat i främst latin- och standarddans där hon tävlade både nationellt och internationellt. Hon har två SM-guld i Latin och ett SM-guld i tiodans och har dessutom representerat Sverige Eurovision Dance Contest tillsammans med Danny Saucedo. Jeanette har deltagit åtta säsonger i Sveriges största TV-program Let´s Dance och lyckas få alla sina danspartner att svänga runt på dansgolvet för över 2 miljoner tittare. Nu lever hon på Lidingö och ger ut privatlektioner på Danscenter i salsa, bugg, vals, bröllopsvals, foxtrot, tango, cha cha, samba med flera. För alla nivåer.

Se klipp från Let’s Dance 2016: https://www.youtube.com/watch?v=Bh1WQwW2dis

Jeanette2

Mitt namn är Johanna Ekström och jag har dansat sedan jag var 5 år gammal.
Jag började då dansa mix-dans, men har sedan under åren börjat dansa annat som balett, jazz, hip hop, modern dans med mera. Dans har alltid haft en stor betydelse för mig. Det är som terapi där jag får tid att bara stanna upp och andas ut. Jag är verkligen så tacksam över att jag började på dans, och jag önskar verkligen att fler kunde få uppleva denna konstart. Glöden och den energin som dansen ger en är oändlig. 
Linn har tränat på Marikas Dansstudio i Stockholm och deltagit i shower, och även tränat på Balettakademien Stockholm (jazz, modernt, balett, street, commercial). Hon har också danstränat på StudioDanz i Hong Kong (modernt, commercial), Broadway Dance Center i New York (jazz), och Suzanne Dellal Center i Tel Aviv (modernt/gaga). Som barn började Linn dansa på Lidingö Danscenter och var med i många av de första showerna som hölls på LDC.
På mina klasser kommer vi att jobba både med teknik, uttryck och scennärvaro – och självklart ha kul! Har man kul så vågar man utmana sig själv och testa nya gränser. Vi jobbar med grundteknik i jazz men det finns även flera olika stilar som vi kommer att testa på. Klasserna kommer att börja med en ordentlig uppvärmning med teknik, styrka och stretch sedan övergå till att göra kombinationer och koreografier.
På knatteklasserna ligger fokuset främst på den egna koordinationen, musikalitet och att röra sig tillsammans med de andra i gruppen. Dans ska vara roligt och ge energi!

Lisa Nilsson
Lisa började dansa på Lidingö danscenter när hon var sex år gammal. Hon medverkade i produktioner som Cabaret Stage och musikal On Stage, samt har haft många solistroller.
Lisa har även gått danslinjen på Victor Rydbergs gymnasium där hon dansade Modernt, Jazz och Balett och medverkade i musikalen ”Dracula” som dansare. År 2011 reste hon till Santa Barbara i USA där hon under ett år dansade Modernt, Jazz och Balett på college.
Lisa har undervisat i MIX för alla åldrar sedan hon var 15 år gammal.

Lisa klipp

Natalie har tävlings-dansat i 10 år för Kindahls dansskola i Vällingby – tävlings-dansade i både Disco och Hiphop, och har deltagit båda på både EM och VM. 
Utbildad på Balettakademien i Stockholm 3 årig yrkes utbildning, och har även gått steg 1 & 2 i SDO:s utbildning.
Deltagit som dansare på bl.a. melodifestivalen, Berg & Meltzer på Oscars & är medlem i danskompaniet Stockholm higheelers.
På mina klasser så lovas det högt tempo, hjärn gympa, teknik och massa skratt.

Philippa började dansa pе Lidingö Danscenter när hon var 10 år gammal. Hon jobbade sig upp till de allra högsta nivåer och dansade i fler års tid i skolans mest avancerade grupper i många olika stilar. 
Dans är det bästa som finns, för möjligheterna är oändliga! Att kunna uttrycka sina känslor, kunna gå in i en karaktär för en stund eller helt enkelt att bara kunna vara sig själv är så frigörande för både kropp och själ! 
Jag vill ge barnen en god grund för utveckling mot högre nivåer, blandat med skratt och glädje. Genom mycket teknik blandat med koreografi skapar vi tillsammans en god grund för att eleverna ska kunna nå precis så långt de själva vill med sin dans. Samtidigt vill jag skapa en mycket bra gemenskap i gruppen, och ha superroligt varje gång. Barnen ska ju tycka att dansen är veckans höjdpunkt! 
Sara började dansa på Lidingö Danscenter vid 8 års ålder och dansar idag i de mest avancerade kurserna på dansskolan.

Hon har även gått dansutbildniningskurser på Viktor Rydberg Jarlaplans gymnasium med inrikting musikal.

Jag vill föra vidare dansglädjen som jag som liten fick på Lidingö danscenter. Mitt mål med mina lektioner är att försöka skapa en så stor dansglädje som möjligt med bra musik och roliga koreografier.

sofiaH kopia
Sofia har dansat i många år på olika stora dansskolor i Stockholm. Hon assisterade Celina Rydén i 3 år och undervisar själv på Lidingö Danscenter och på Balettakademien Stockholm sedan 2011. Sofia är licensierad personlig tränare via Personal training school och är även diplomerad massör via personal training school/friskvårdsgruppen. Just nu studerar Sofia till sjukgymnast på Karolinska Institutet i stockholm. Minst 1 gång per år försöker hon åka till New York och hämta inspiration från Broadway Dance Center. Där har hon tagit klasser för många internationellt erkända dansare och koreografer.
Det viktigaste på mina klasser är att eleverna vågar släppa loss. Jag vill att alla ska ha möjlighet att plocka fram sin egen personlighet på klasserna och i koreografierna. För mig är dans glädje, och jag vill dela denna glädje med alla mina elever!

Processed with VSCO with 4 preset

Theresé har en bachelor i danspedagogik med inriktning klassisk balett från Dans och Cirkushögskolan i Stockholm och har många års erfarenhet av att undervisa allt från de minsta barnen till vuxna. Hon arbetade i två år vid Operaen i Kristiansund i Norge där hon undervisade vid Operaens ballettsenter samt framförde egna och andras verk bland annat vid de årliga Opera Fest ukene. Hon har även arbetat som huvudansvarig för balett vid Fagerlia Videregående Skole i Ålesund i Norge, förutom att hon har varit anställd vid flera av de stora dansskolorna i Stockholm. Under de senare åren har Theresé vidareutbildat sig till bland annat pilates- och yogainstruktör där en stor del av undervisningen nu ligger. Hon har även utbildning inom bland annat styrketräning och mental träning för idrott, kunskaper som hon noggrant väver in i sin undervisning.
All typ av rörelse handlar för mig om att förena kroppen och sinnet. Dans, yoga, styrketräning, vad det än är som passar just dig så ska du känna att du kan vara ett med.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATT ballet 2

!

Första gången jag kom i kontakt med dansen var i tidig ålder. Jag var 5 år när jag började dansa och har ända sedan dess dansat på Lidingö Danscenter. Jag har dansat Disco, Mix, Street, Commercial street, Jazz och Specialen. Jag har alltid längtat till danslektioner och jag ser verkligen fram emot att sprida vidare glädjen till mina elever. Jag har tidigare haft Knattestreet och nu ska jag även ha KnatteMix och Pyttedans. Ska bli superkul!
På mina lektioner kommer fokus ligga på att ha kul, hitta dig själv i dansen och skapa en gemenskap och trygghet. Mycket fokus kommer ligga på att ta fram en känsla hos eleven och utveckla takt och rytmkänsla.