Lärare

De krav vi ställer på våra lärare – förutom att de ska kunna sitt ämne – är att de ska vara bra förebilder för våra barn och ungdomar.
Våra lärare är oftast antingen mycket välutbildade och välmeriterade eller så är de handplockade från vår skola och har genomgått vår internutbildning.
Lärarrummet

Alex är utbildad på Balettakademien i Umeå, Kulturama och Balettakademien i Stockholm.
Medverkat som dansare i tv-program som Idol, Kristallen, Kvällen är din, Petra Medes Show och Körslaget och i musikvideos för artister som RAW, Takida och Alcazar. Även medverkat som dansare i föreställningar och shower av Länsteatern på Gotland, Kirunas Nyårsrevy, Revyernas Revy i Norrbotten, Lena Philipssons Drömshow på Cirkus, The Last Bounce, Kirunafestivalen, P3 Sommartoppen. Stått på scener i runt om i Sverige, New York och Italien i olika dansstycken.
Arbetar idag främst som Pedagog och Koreograf i stilarna Jazz, Contemporary och Commercial. Reser runt i sverige emellanåt och håller i workshops inom dans.
Han har visat upp dansstycken på scener som Dieselverkstaden, Moderna Dansteatern, Hjalmarbergman Teatern, Norrbottens teatern, Kungsträdgårdens stora scen mm.
Se video med Alex


Amanda tog sina första danssteg vid 4 års ålder och fastnade snabbt. På Lidingö Dans Center har hon lärt sig allt från street till modernt. Nu går hon i de mest avancerade grupperna på dansskolan. Amanda är en av de fyra medlemmarna i danskompaniet LDC Dance Company. Gruppen tävlar med egna koreografier och vann Danskarusellen Stockholm 2017. 
Dans betyder otroligt mycket för mig. Det är ett verktyg som hjälper mig att utrycka min åsikter och låter mig vara mig själv. En rättvis introduktion till dans som barn är viktigt för vilja fortsätta utforska dansglädjen och dansen värld. Därför strävar jag efter att varenda en av mina elever ska tycka det är roligt och lärorikt att komma på mina lektioner. Tillsammans med skratt, dans och gemenskap vill jag att eleverna ska tycka att dansen är veckans höjdpunkt. 
Andrea
Andrea började dansa på Lidingö Danscenter när hon var 8 år och har dansat Mix, Disco, Jazz, Contemporary, Street och Commercial Street. Hon har arbetat som huvudlärare i knattedansgrupper sedan våren 2016, efter att ha varit hjälplärare i 5 terminer. Andrea går sin första termin på KTH där hon studerar teknisk kemi.
Jag vill hjälpa barnen att utveckla sina förmågor och introducera dem till dansens värld. En värld som består av kreativitet, glädje och nya möjligheter.
Camilla1
Camilla är utbildad vid Dans- och Cirkushögskolan och har en kandidatexamen i danspedagogik (med inriktning street). Hon är även utbildad vid Åsa Folkhögskolas streetdancelinje, 2007-2008, och Danscenters ettåriga yrkeslinje, 2006-2007. Har undervisat sedan 2004 och jobbat både som dansare och koreograf i olika sammanhang. Hon är en av initiativtagarna till dans- och scenkonstkollektivet Arkeolog 8. Sedan 2010 arbetar hon aktivt som dansande koreograf i kollektivet och har uppträtt bl a på Urban Connection, Dansens Hus i Stockholm och på en mängd festivaler runt om i Europa.
”På mina klasser vill jag skapa en trygg och inspirerande miljö. Det ska vara en plats för utveckling och meningsskapande. Tillsammans med gruppen försöker vi hitta gemensamma mål för att förstärka teknik och känsla i dansen. Vi fokuserar på att bygga upp en stark och funktionell kroppen som klarar av fysiska utmaningar. Jag gillar att jobba med olika kvalitéer från olika stilar för att skapa bredd i rörelse och musikalitet. Förbered dig på en kul, svettig och utmanade termin!
carolina havervall
Carolina har tävlingsdansat på elitnivå i flera år och representerat Sverige i VM, EM & SM i Disco, och även i Hip-Hop inom alla kategorier (singeldansare, par och grupp). 2010 vann Carolina Juste Debout Scandinavia / Street Star, i dansstilen Locking och representerade därmed Skandinavien i finalerna i världens största Hip-Hop tävling i Paris! (www.juste-debout.com). Där en publik på 10.000 dansare följde hennes solo på scenen och storbildskärmarna!
Carolina har utbildats som dansare och pedagog bland annat genom streetdance-utbildningen på Åsa folkhögskola (en dansutbildning för den som satsar på en professionell karriär inom dans). Hon har vidareutbildats i New York och reser nuförtiden världen över på olika dansevents för att jama, battla och inspireras. I bagaget har Carolina många års erfarenhet av shower, danstävlingar, battles och dansundervisning. 2009 var Carolina bland annat inbjuden att undervisa workshops i Warszawa och har turnérat med Philips i Norge och Sverige (dansare, 2007), turnérat med dansshowen Hip-Hop Hooray i Sverige (dansare och koreograf, 2007), blivit rankad 5:e bästa discotjejen i Sverige (hösten 2006) och vunnit Juste Debout Scandinavia / Streetstar i Locking (2010).
diana kopia
Diana har tävlingsdansat på elitnivå i många år och har representerat Sverige i NM (1:a 1996 Disco under 12 år), EM och VM i Discodans, Hip Hop och Showdans. Diana har även tävlingsdansat i Bugg och Dubbebugg och har, som bäst, en 7:de placering på Bugg-SM i bagaget. Diana har en bred dansutbildning och har även undervisat i Showdans och Discodans på Malta i ett år ( www.masquerademalta.com ) där hon stod för en stor del av koregrafin för slutshowen.

image2

Elias Nordin har dansat sedan tre års ålder. På just Lidingö Danscenter började han när han hade fyllt 6. Genom åren har han avancerat genom dansskolans olika nivåer, och han gjort detta inom i princip alla stilar. Han har jobbat tre terminer som hjälplärare i Knattestreet, och han har även praktiserat som lärarassistent i den högre nivån Förberedande Specialen. Elias har också erfarenhet inom gymnastik där han har tränat i KFUMs ungdoms-elittrupp.
Det jag främst vill som danslärare är att nå fram till eleverna. Jag vill dansa med dem både individuellt och i grupp för att hitta utvecklingspunkter att jobba på. Mitt mål är att varje elev ska tycka att det är roligt att dansa, och att alla ska känna att de får någon slags utmaning och därmed något att jobba för. Dansglädjen och kämparglöden är nämligen det jag skulle säga har varit viktigast för min personliga utveckling som dansare, och därför vill jag försöka inspirera så många unga dansare som möjligt.

Se Elias med knattar från våravslutningen 2016

elin2
Jag började min dansbana på Lidingö Danscenter för 20 år sedan. Den glädje och inspiration som dansen har gett mig har därefter följt mig i hela min karriär. Om man inte har roligt när man dansar blir man heller ingen bra dansare, därför vill jag skapa en positiv stämning där alla har kul och uppmuntrar varandra. Vi kommer dansa Street Dance med influenser av Hip hop, New style, House och Funk. Klasserna kommer vara intensiva, svettiga, kul och med mycket bra musik och känsla!

elin1elin3

 
Emma började dansa när hon var 5 år på Lidingö Dans Center. När hon var 7 år flyttade hon till Dubai och fortsatte att dansa på DIVERSE Choreography and Performning Arts School. Där fick hon testa på flera olika dansstilar t.ex. Jazz, Street och Musikal. 5 år senare var Emma tillbaks på Lidingö Dans Center och hon går nu i de mest avancerade dansgrupperna. 
Dans har alltid varit en viktig del av mitt liv och speciellt Streeten som jag fastnade för tidigt. Jag vill att mina elever ska få lära sig inte bara hur viktigt det är med takt, rytm och känsla utan hur viktigt det är att göra dansen till sin egen, att deras egen dansglädje ska ge dansen karaktär.

 

federico
Frederico började med Capoeira i femårsåldern i sitt hemland Brasilien. Han har deltagit i mängder av workshops, uppvisningar och utbildningar över hela Brasilien. Frederico har undervisat i Capoeira sedan 1996, först sju år i Brasilien, därefter i Portugal och numera i Sverige
Isabella-ljusare
Isabella är utbildad vid Balettakademiens yrkesutbildning i Stockholm 2008-2012 och har tidigare gått utbildningar som KPS – Kristinehamns Folkhögskola (2004-2005), Danscenter i Stockholm, med street inriktning (2006-2007) samt Ambra Succis danslinje Diambra (2007-2008).
Började jobba som aerobics-instruktör 2003 innan hon började undervisa i dans 2004. Har medverkat i TV-program som Idol, Idrottsgalan och Guldbaggegalan samt dansat i större produktioner som Lena PH’s drömshow på Cirkus (2011) och ”The last Bounce” i Globen (2011). Isabella har stor scenerfarenhet då hon uppträtt vid många olika slags evenemang och gått modevisningar, bl.a. för NIKE , men har också koreograferat till mindre shower och föreställningar.
Förutom dans är Isabella mycket intresserad av träning, kost och hälsa. Hon har stor kunskap inom näringslära, har läst anatomi och är diplomerad massör. Till hösten blir hon också licensierad gruppträningsintruktör.
Som lärare är jag väldigt engagerad. Jag vill kunna inspirera och påverka mina elever på ett positivt sätt och är intresserad av varje individs utveckling. Jag gillar att blanda olika dansstilar pga deras olika rörelsekvalitéer och har generellt musiken som utgångspunkt. På mina klasser kan du därför förvänta dig mycket arbete med dynamik, detaljer och musikalitet.

isabellaW

IsabelleK-klipp
Isabelle började dansa på Åland när hon var 4 år gammal. Hon har sedan dess dansat jazz, modern dans, street och balett. När hon var 14 år gammal började hon att undervisa. Isabelle har precis gått första året på Danscenter Stockholms yrkesdansarlinje. Hon har även medverkat i en dansgrupp som uppträtt vid ett flertal tillfällen.
Isabell började dansa runt fyra års ålder på Lidingö Danscenter och har fortsatt dansa där tills idag. Hon har erfarenhet av många olika dansstilar så som street, modernt, commersal och mycket mer. 
Idag dansar hon i de mest avancerande kurserna på dansskolan.
Isabell studerar även på Viktor Rydbergs gymnasium med inrikting dans.
Hon har också gått en ledarutbildning.

Dans har alltid varit en stor och viktig del av mitt liv. Det jag försöker uppnå är att få barnen att hitta sin dansglädje på dansskolan så som jag gjorde. Jag känner även att det är viktigt att barnen ska känna sig trygga och våga uttrycka sig på mina lektioner. Jag vill att på lektionen ska de kunna experimentera med dans och hitta vad de fastnar för.
 
Jeanette1
Jeanette Carlsson, känd från TV, har haft passion för dans i över 20 år. Redan vid 6 års ålder tog hon sina första danssteg i Kumla och sen dess har dansen tagit henne världen över. Hon har tävlingsdansat i främst latin- och standarddans där hon tävlade både nationellt och internationellt. Hon har två SM-guld i Latin och ett SM-guld i tiodans och har dessutom representerat Sverige Eurovision Dance Contest tillsammans med Danny Saucedo. Jeanette har deltagit åtta säsonger i Sveriges största TV-program Let´s Dance och lyckas få alla sina danspartner att svänga runt på dansgolvet för över 2 miljoner tittare. Nu lever hon på Lidingö och ger ut privatlektioner på Danscenter i salsa, bugg, vals, bröllopsvals, foxtrot, tango, cha cha, samba med flera. För alla nivåer.

Se klipp från Let’s Dance 2016: https://www.youtube.com/watch?v=Bh1WQwW2dis

Jeanette2

Johanna är utbildad vid Balettakademiens treåriga yrkesdansarutbildning i Stockholm och även dansat vid Broadway Dance Center, New York. Hon arbetar aktivt som professionell dansare och har medverkat i olika nöjesproduktioner bla Idol TV4, Rockshowen ”Rock the night”, ”Thriller night on tour”, Hanna och Amandas ”The golden year gala”, Lena Philipssons ”Min Drömshow”, Cabarétshower, reklamfilmer samt modevisningar för Triumph och Peak Performance. Johanna har undervisat vid flera skolor och undervisar även workshops samt koreograferar olika showproduktioner i Sverige.

Jazz

På mina lektioner fokuserar vi på känsla och uttryck. Vi dansar en stor bredd av jazz och provar på olika uttryck och känslor. Vi arbetar även på tekniken i alla olika stilar. Vi testar det mesta från lyrisk jazz till broadwayjazz och streetjazz. Hos mig kan du inte göra fel bara utforska och utvecklas på olika sätt!

Commercial

På mina lektioner fokuserar vi på känsla och uttryck. Vi dansar en stor bredd av kommersiell dans och provar på olika uttryck och känslor. Vi testar det mesta från lite mer feminie vibe till jazzfunk och mer tunga hip hop influerade koreografier. Hos mig kan du inte göra fel bara utforska och utvecklas på olika sätt!
n.JohannaL2
Julia är till hösten 2018 nyexaminerad från Balettakademien i Stockholm och ser framemot att undervisa Knattemix och Mixdans!
Hon startade sin dans på Lets Move Eskilstuna Dansstudio när hon var 8 år. Hon tävlingsdansade för klubben inom Disco och Hiphop samt representerade Svenska Landslaget på Europeiska Mästerskapen 2011 och 2012.
Carlforsskas dansprofil i Västerås blev Julias gymnasieval där hon inriktade sig inom Modern dans och Balett. Genom hennes kämparglöd lyckades hon komma in på Balettakademiens treåriga yrkesdansarutbildning i Stockholm. Där har hon studerat jazz, modernt, balett, teater, street och partnering. I Stockholm har hon även undervisat som dansinstruktör, jobbat som showartist på Exploria Nöjescenter, agerat zombie på Gröna Lund och medverkat som dansare i ungdomskompaniet ilyoung som drivs av Lee Brummer och Israel Aloni.
På mina danslektioner skapar vi trygghet, gemenskap och dansglädje! Både för stora och små barn testar vi olika dansstilar och laborerar med rörelsekvaliteter och musikalitet.

Lisa Nilsson
Lisa började dansa på Lidingö danscenter när hon var sex år gammal. Hon medverkade i produktioner som Cabaret Stage och musikal On Stage, samt har haft många solistroller.
Lisa har även gått danslinjen på Victor Rydbergs gymnasium där hon dansade Modernt, Jazz och Balett och medverkade i musikalen ”Dracula” som dansare. År 2011 reste hon till Santa Barbara i USA där hon under ett år dansade Modernt, Jazz och Balett på college.
Lisa har undervisat i MIX för alla åldrar sedan hon var 15 år gammal.

Lisa klipp

Dansen har funnits i mitt liv från att jag var sex år, den gör mig pigg när jag är trött, glad när jag är ledsen, och hjälper mig att tänka när jag har ett problem. För mig är dansen allt, det vill jag sprida vidare till mina elever. Jag vill att de hittar sig själva genom dansen, får en gemenskap med mig som lärare och resterande i gruppen, förknippar mina lektioner med något kul och känner sig trygga varje gång de vistas på mina lektioner.
Mina lektioner kommer vara fyllda med massor av dans, energi och glädje, för så länge man har roligt finns det inga som helst begränsningar på vad man kan lära sig.
Maria är född i Bergen i Norge och flyttade til Stockholm i 2015 för att gå på Balettakademins yrkesdansarutbildning.
Hon startade sin dans på Bergen Kulturskole när hon var 10 år, och blev antagen på Kulturskolans talanggrupp för balett, jazz och modern.
I Stockholm har Maria studerat balett, jazz och modernt, samt gjort amatörmusicaler, barnteater och sång.
På Marias lektioner är alla välkomna! Vi kommer ha fokus på dansglädje  och musikalitet, och tillsammans ska vi testa roliga rörelser och dynamiker och framför allt dansa loss! 

nadiya
Född i Ukraina. Tidigare professionell dansare med många års erfarenhet. Utbildad danspedagog i jazzdans och balett på Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm. Har gått Diambra dansarlinje som leds av Ambra Succi där dansträning varit varierat med många olika dansstilar som streetdans, house, balett, contemporary och jazzdans, mm.
Under sin karriär som dansare har hon medverkat i olika dansuppsättningar och musikaler, samverkat med olika koreografer och rest runt om i världen innan hon fann sig i Sverige.
Vid sidan av dansen har Nadiya också utbildat sig till gruppträningsinstruktör och lett klasser i funktionell styrka, core och stabilitetsträning, pilates och dansaerobics. Samt även presenterat sina klasser på inspirationsdagar och träningsresor.
Natalie har tävlings-dansat i 10 år för Kindahls dansskola i Vällingby – tävlings-dansade i både Disco och Hiphop, och har deltagit båda på både EM och VM. 
Utbildad på Balettakademien i Stockholm 3 årig yrkes utbildning, och har även gått steg 1 & 2 i SDO:s utbildning.
Deltagit som dansare på bl.a. melodifestivalen, Berg & Meltzer på Oscars & är medlem i danskompaniet Stockholm higheelers.
På mina klasser så lovas det högt tempo, hjärn gympa, teknik och massa skratt.

nicole2
Nicole började dansa redan som fyraåring och tävlingsdansa som sjuåring. Nicole var den första under tolv år som nådde starklass i Disco och vann SM i sin åldersklass vid elva års ålder.
Nicole har även dansat och tävlat i andra dansstilar så som Hiphop, Showdans och Bugg.
Hon har både SM och VM i bagaget och har en bred dansutbildning.

Philippa

Philippa började dansa på Lidingö Danscenter när hon var 10 år gammal. Hon jobbade sig upp till de allra högsta nivåer och har nu i fler års tid dansat i skolans mest avancerade grupper i alla olika stilar. 
Philippa har jobbat som hjälplärare till flera knatteMIX-grupper, och även som assistent till Förberedande Specialen.
Philippa går på Viktor Rydbergs gymnasium, där hon studerar på deras dansinriktning! 
Dans är det bästa som finns, för möjligheterna är oändliga! Att kunna uttrycka sina känslor, kunna gå in i en karaktär för en stund eller helt enkelt att bara kunna vara sig själv är så frigörande för både kropp och själ! 
Jag vill ge barnen en god grund för utveckling mot högre nivåer, blandat med skratt och glädje. Genom mycket teknik blandat med koreografi skapar vi tillsammans en god grund för att eleverna ska kunna nå precis så långt de själva vill med sin dans. Samtidigt vill jag skapa en mycket bra gemenskap i gruppen, och ha superroligt varje gång. Barnen ska ju tycka att dansen är veckans höjdpunkt! 
sofiaH kopia
Sofia har dansat i många år på olika stora dansskolor i Stockholm. Hon assisterade Celina Rydén i 3 år och undervisar själv på Lidingö Danscenter och på Balettakademien Stockholm sedan 2011. Sofia är licensierad personlig tränare via Personal training school och är även diplomerad massör via personal training school/friskvårdsgruppen. Just nu studerar Sofia till sjukgymnast på Karolinska Institutet i stockholm. Minst 1 gång per år försöker hon åka till New York och hämta inspiration från Broadway Dance Center. Där har hon tagit klasser för många internationellt erkända dansare och koreografer.
Det viktigaste på mina klasser är att eleverna vågar släppa loss. Jag vill att alla ska ha möjlighet att plocka fram sin egen personlighet på klasserna och i koreografierna. För mig är dans glädje, och jag vill dela denna glädje med alla mina elever!

Processed with VSCO with 4 preset

Theresé har en bachelor i danspedagogik med inriktning klassisk balett från Dans och Cirkushögskolan i Stockholm och har många års erfarenhet av att undervisa allt från de minsta barnen till vuxna. Hon arbetade i två år vid Operaen i Kristiansund i Norge där hon undervisade vid Operaens ballettsenter samt framförde egna och andras verk bland annat vid de årliga Opera Fest ukene. Hon har även arbetat som huvudansvarig för balett vid Fagerlia Videregående Skole i Ålesund i Norge, förutom att hon har varit anställd vid flera av de stora dansskolorna i Stockholm. Under de senare åren har Theresé vidareutbildat sig till bland annat pilates- och yogainstruktör där en stor del av undervisningen nu ligger. Hon har även utbildning inom bland annat styrketräning och mental träning för idrott, kunskaper som hon noggrant väver in i sin undervisning.
All typ av rörelse handlar för mig om att förena kroppen och sinnet. Dans, yoga, styrketräning, vad det än är som passar just dig så ska du känna att du kan vara ett med

OLYMPUS DIGITAL CAMERATT ballet 2

!