Coronainfo

Undervisningen fortsätter

 

Följande gäller fr o m 9/2:

* Eleverna ska även i fortsättningen stanna hemma vid sjukdom, och man går hem direkt om man känner sig sjuk. Detta gäller även danslärarna.

* Vi kommer att behålla handspriten i lokalerna, som vi önskar att alla även fortsättningsvis använder innan klass.

* Korridoren i Torsvik vill vi inte att elever/föräldrar uppehåller sig i – den ska man bara passera till och från dansklass – även när pandemin är över.

* När det gäller Knattarna, grupper 7-9 år och gruppen Balett 6-8 år så behåller vi systemet som vi har nu, då man lämnar barnen vid entrén där dansläraren möter upp.
Danslärarna och vår receptions-personal har sett att barnen har varit lugnare och att färre barn blir ledsna när alla barn blir lämnade vid entrén. Det blir då även mindre trångt inne i våra lokaler, vilket våra danslärare uppskattar som håller sig friska bättre.

 

Dessa förhållningsregler gäller VT 2022:

* Vid minsta symtom på sjukdom får du inte vistas i våra lokaler.

* Om du plötsligt känner dig lite sjuk under en lektion, gå genast hem. Detsamma gäller lärarna.

* Alla ska tvätta händerna innan man går in i danssalen, alternativt ta handsprit.

* Dansare ska byta om och duscha hemma.

* Alla måste hålla avstånd till varandra – överallt i alla utrymmen. I salarna har vi tejpat upp på golven var varje elev ska stå, så att alla håller avstånd.

* Under inga omständigheter ska man uppehålla sig i korridoren, där måste folk kunna passera utan att det är trångt.

* Föräldrar/anhöriga och vänner kan inte uppehålla sig i våra lokaler under Pandemin. Detta innebär att vi vill att man endast lämnar av sitt barn på dansen och inte stannar kvar inomhus. (Undantaget är Pyttedansen där 1 förälder/ anhörig är med på dansen).

* Vi kommer att släppa ut grupperna några minuter tidigare än normalt för att inte trängsel ska uppstå. Lämna dansskolan så snart som möjligt efter att lektionen är slut.

* Små barn; Knattar och grupper 7-9 år, 8-10 år blir upphämtade av läraren utanför entrédörren och går sedan tillbaka dit med gruppen efteråt.
En (1) anhörig är välkommen in för att hjälpa de yngsta barnen (4-5 år) av/på med kläder, för att sedan gå ut igen.
Detta för att undvika trängsel. Efter lektionen – vänligen skynda er ut, så att nästa grupp kan komma in.
Ni behöver stå där redo att hämta upp barnen när lektionen är klar, då dansläraren kanske har en grupp till direkt efter.

* Vi har satt lappar på dörrarna till salarna i Torsvik, så man ser vilken dörr man ska gå in respektive ut igenom, för att undvika trängsel.

* Vi har receptionspersonal vissa tider men bara i början på terminen, så missa inte att hämta upp barn, då läraren kanske behöver gå till annat jobb efter sin lektion.

 

Uppdatering 1/10 2021

Samhället öppnade upp den 29/9 vilket är mycket glädjande förstås, men vi vill påpeka att man fortfarande inte får komma till dansen med förkylnings-symptom eller annat som kan smitta.
Samma regler gäller som tidigare – att anhöriga/kompisar inte ska vänta inomhus – i alla fall under resten av  terminen – så ser vi hur det utvecklar sig.
Kanske kan vi plocka fram möblerna igen till nästa termin:)

De som vistas i våra lokaler ska fortsätta tvätta händerna eller ta handsprit.

Vi önskar er fortsatt god hälsa under hösten:)

Uppdatering 11/1 2021

Efter samtal med FHM vet vi nu att vi kan fortsätta så som vi har gjort med de åtgärder vi redan har infört för att förebygga smittspridning.

Vissa grupper kommer att ha ett lägre maxantal än de hade i höstas.

Uppdatering 10/1 2021

Regeringen har kommit med nya riktlinjer som började gälla den 10:e jan. När vi vet exakt vad som gäller för just oss kommer vi att informera er om det innebär några ändringar.

Vi kommer även fortsättningsvis, vara mycket noga med att följa de regler som gäller för att minska smittspridning.

Lidingö Danscenter har beslutat att hålla dansskolan öppet så länge det går att göra utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer, och så länge de större dansskolorna i Stockholm har öppet.

Vi kommer omedelbart informera alla elever om någon ändring sker. Som alltid kan du se vad som gäller just din grupp under Terminstider.

Det som gäller alla är att stanna hemma vid minsta symptom på förkylning eller annat som kan smitta.
Tvätta händerna ofta och noggrant – före och efter lektionerna.
Vi har även handsprit i alla danssalar.

Vad händer med min kursavgift om dansskolan måste stänga pga myndighetsbeslut?
Om läget förändras så att myndighet beslutar att vår verksamhet tillfälligt ska stängas kommer vi att skjuta upp lektionerna tills det är tillåtet att starta igen. Ingen kursavgift kommer att förverkas, utan undervisningen kommer bara att flyttas på tills det är godkänt att öppna igen.
Rulla till toppen