Lärare

Lärare

De krav vi ställer på våra lärare – förutom att de ska kunna sitt ämne – är att de ska vara bra förebilder för våra barn och ungdomar.
Våra lärare är oftast antingen mycket välutbildade och välmeriterade eller så är de handplockade från vår skola och har genomgått vår internutbildning.

Lärarrummet


Alex är utbildad på Balettakademien i Umeå, Kulturama och Balettakademien i Stockholm.

Medverkat som dansare i tv-program som Idol, Kristallen, Kvällen är din, Petra Medes Show och Körslaget och i musikvideos för artister som RAW, Takida och Alcazar. Även medverkat som dansare i föreställningar och shower av Länsteatern på Gotland, Kirunas Nyårsrevy, Revyernas Revy i Norrbotten, Lena Philipssons Drömshow på Cirkus, The Last Bounce, Kirunafestivalen, P3 Sommartoppen. Stått på scener i runt om i Sverige, New York och Italien i olika dansstycken.

Arbetar idag främst som Pedagog och Koreograf i stilarna Jazz, Contemporary och Commercial. Reser runt i sverige emellanåt och håller i workshops inom dans.

Han har visat upp dansstycken på scener som Dieselverkstaden, Moderna Dansteatern, Hjalmarbergman Teatern, Norrbottens teatern, Kungsträdgårdens stora scen mm.

Alicia började dansa på Lidingö Danscenter vid 5 års ålder och började då med knattedans. Därefter har hon dansat allt från mix, street, jazz och disco. Idag dansar Alicia på de mest avancerade nivåerna på dansskolan.

Jag älskar att dansa och den glädjen vill jag sprida till eleverna. Jag hoppas att eleverna ska längta lika mycket till danslektionen som jag gör. Dansen ska vara kopplad till glädje och ett ställe där man kan känna sig trygg och utvecklas.

Jag började med att dansa och tävla i disco på LDC. Efter ett tag började jag dansa jazz, hiphop, commercial och modernt. Jag har utbildat mig på Danscenter Fryshuset i Stockholm och på Bårdar Akademiet i Oslo. Under utbildningen i Oslo gjorde jag en del kortare TV-jobb som bakgrundsdansare Stjernekamp och norska Melodifestivalen.

Jag har sedan dess jobbat två säsonger på Wallmans i Oslo och även dansat i showen Paradise City som är en 80-tals rockshow. Den showen ska vi bland annat göra nästa sommar och turnera med.

 

Camilla är utbildad vid Stockholms Konstnärliga högskola och har en kandidatexamen i danspedagogik med inriktning street (2008-2011). Hon är även utbildad vid Åsa Folkhögskolas streetdancelinje (2007-2008) samt Dancenters ettåriga yrkesdansarlinje (2006-2007) där hon även har gästat som koreograf för dansarlinjen år 2 (2015). Har undervisat på ett flertal olika skolor sedan 2004, jobbat aktivt som dansar/koreograf i dans- och scenkonstkollektivet Arkeolog 8 (2010-2018) och turnerat runtom i Sverige och Europa. 
Camilla sitter med i ledningsgruppen på Lidingö Danscenter och är en av de konstnärliga ledarna för CAI DANCE CREW som vann Streetstar Dance School Challenge, 14–16 år (2020). 
 
”På mina klasser vill jag skapa en trygg och inspirerande miljö. Det ska vara en plats för utveckling och meningsskapande. Tillsammans med gruppen försöker vi hitta gemensamma mål för att förstärka teknik och uttryck i dansen. 

Vi fokuserar på att bygga upp en stark och funktionell kropp som klarar av fysiska utmaningar. Jag älskar att jobba med olika kvalitéer från olika stilar för att skapa bredd i rörelse och musikalitet.”

carolina havervall
Carolina har tävlingsdansat på elitnivå i flera år och representerat Sverige i VM, EM & SM i Disco, och även i Hip-Hop inom alla kategorier (singeldansare, par och grupp). 2010 vann Carolina Juste Debout Scandinavia / Street Star, i dansstilen Locking och representerade därmed Skandinavien i finalerna i världens största Hip-Hop tävling i Paris! (www.juste-debout.com). Där en publik på 10.000 dansare följde hennes solo på scenen och storbildskärmarna!
Carolina har utbildats som dansare och pedagog bland annat genom streetdance-utbildningen på Åsa folkhögskola (en dansutbildning för den som satsar på en professionell karriär inom dans). Hon har vidareutbildats i New York och reser nuförtiden världen över på olika dansevents för att jama, battla och inspireras. I bagaget har Carolina många års erfarenhet av shower, danstävlingar, battles och dansundervisning. 2009 var Carolina bland annat inbjuden att undervisa workshops i Warszawa och har turnérat med Philips i Norge och Sverige (dansare, 2007), turnérat med dansshowen Hip-Hop Hooray i Sverige (dansare och koreograf, 2007), blivit rankad 5:e bästa discotjejen i Sverige (hösten 2006) och vunnit Juste Debout Scandinavia / Streetstar i Locking (2010).

Daniel började dansa som 6-åring, och har efter det skaffat sig många års erfarenhet av tävlingsdansstilar som pardans, disco, freestyle, slow, performing arts och street. 

Han har utbildning som yrkesdansare från Kungliga Svenska Balettskolan, och är även professionellt utbildad danslärare i SDO – Sveriges Dansorganisation. 

Som medlem i SDO med domarkompetens, är Daniel en aktiv domare på nationel nivå. 

Daniel har även internationella domarlicenser och utbildningar i bla:
IDO – International Dance Organization, 
NDF – Norges DanselärerForbund, 
ADFP – Association of dance freestyle Proffesionals UK, 
och även instruktörlicenser i Zumba gold och atamic. 

Daniel är en väldigt omtyckt domare runt om i Europa och har haft äran och dömt många internationella tävlingar, Bla: 
Samson –  Ryssland 2020.
SDL SM i dans – 2019 Västerås.
IDO Disco EM – 2017 Minsk. 
IDO Disco VM – 2016 Örebro.
Dance Masters – 2016 Makedonien.
KPF – Serbien 2015-2018.
Worlds Freestyle Championships i Blackpool 2014-2018.

Idag jobbar Daniel som frilands/yrkesdansare, danslärare/pedagog, internationell domare, landslagskapten Team Sweden för SDL, examinator/ utbildare och föreläsare Både nationellt och internationellt på kongresser och föreläsningar inom dansen.

Han har uppträtt vid många evenemang som Pride, Eurogames, och bakgrundsdansat bakom bla Linda Bengtzing, medverkat i Floorfiller, jobbat med bla Diamond dogs, P*tect och dansat i musikvideos till Therése Neaimé. 

På Daniels lektioner är det dansglädjen i fokus! Det märks att dansen har varit Daniels passion hela livet! 

Dansglädje får vi av gemenskap på lektionen, vi tränar självklart på våran tekniska förmåga för att bli starkare inom dansen. Vi kommer jobba lekfullt på musikalitet och låter rörelse få bli uttryck för att våga visa känslor. Vi går in och kommer dansandes ut från lektionen. 

Diana har tävlingsdansat på elitnivå i många år och har representerat Sverige i NM (1:a 1996 Disco under 12 år), EM och VM i Discodans, Hip Hop och Showdans. Diana har även tävlingsdansat i Bugg och Dubbebugg och har, som bäst, en 7:de placering på Bugg-SM i bagaget. Diana har en bred dansutbildning och har även undervisat i Showdans och Discodans på Malta i ett år ( www.masquerademalta.com ) där hon stod för en stor del av koregrafin för slutshowen.

Jag började dansa som treåring och fastnade snabbt. Jag började dansa på Danscenter och efter ett tag på Balettakademien. Sedan gick jag danslinjen och balettlinjen på Base23 i många år.
Jag har därefter gått House of shapes 3 åriga danslinjen samt deras 1 åriga dansarutbildning. Under dessa år har jag haft 10 klasser i veckan och kört alla stilar så som balett, jazz/ jazzteknik, street, klack och modernt.

[spacer height=”20px”]På mina klasser kan man förvänta sig att man ska bli utmanad och få lära sig nya saker. Jag älskar att dansa och jag vill att mina elever ska få samma dansglädje jag har. Jag vill skapa en trygg och härlig energi, där alla har kul och där man kan utvecklas. 

Edit började dansa knattedans på Lidingö danscenter och har sedan fortsatt dansa enda fram till idag. Hon har dansat olika dansstilar, däribland Commercial och Disco.
 
Jag älskar att dansa och har gjort det så länge jag kan minnas. Det är något som jag under hela mitt liv har känt definierar mig och något jag känner mig trygg i. Detta är något jag vill förmedla till mina elever. Jag vill visa dem det fantastiska med dans och låta dem ha jättekul med olika danssteg och koreografier.

Ellen började som ung dansa MIX på Lidingö danscenter och har senare dansat i olika stilar som Commercial, Street och Contemporary på högre nivåer.

Gemenskapen inom dansen och på LDC är något jag verkligen uppskattar och vill att alla mina elever ska få uppleva.

Jag vill göra mina danslektioner till en trygg plats med mycket skratt och dansglädje.

Jag började med breaking när jag var runt 10 år och med åren har det blivit mer seriöst.
Jag har tävlat runt om i Sverige i bl.a SM och Streetstar och utomlands har jag tävlat i Outbreak Europe. Jag har även haft danslektioner, workshops och lite reklamjobb.

Nu känns det roligt att få undervisa och jag hoppas att vi kommer ha väldigt roligt på mina lektioner.

Emma började dansa när hon var 5 år på Lidingö Dans Center. När hon var 7 år flyttade hon till Dubai och fortsatte att dansa på DIVERSE Choreography and Performning Arts School. Där fick hon testa på flera olika dansstilar t.ex. Jazz, Street och Musikal. 5 år senare var Emma tillbaks på Lidingö Dans Center och hon går nu i de mest avancerade dansgrupperna. 

Dans har alltid varit en viktig del av mitt liv och speciellt Streeten som jag fastnade för tidigt. Jag vill att mina elever ska få lära sig inte bara hur viktigt det är med takt, rytm och känsla utan hur viktigt det är att göra dansen till sin egen, att deras egen dansglädje ska ge dansen karaktär.

Jag började dansa på Lidingö danscenter vid 4 års ålder i en knattemix grupp och jag fastnade direkt för dansen. Det har alltid varit det bästa jag vet och jag har dansat allt ifrån street, mix, contemporary, jazz, disco, balett, specialen och commersial. Jag har tävlat i de högsta nivåerna i båda disco och jazz och jag har varit med i discogruppen Xtreme som vann SM 2018 och kom tvåa på NM 2019. Idag är jag medlem i danskompaniet CAI dancecrew som vann streetstar i kategorin next generation 14-16 år. Jag dansar även i Specialen 3 och planerar inte att sluta! Jag är en glad och positiv tjej som brinner för dans.

Dans är så mycket mer än en sport och fritidsaktivitet för mig. Det är min chans att ta mig bort från verkligheten, släppa loss på alla känslor och bara accepteras för den jag är. På dansgolvet är jag mitt bästa jag och det finns ingen annan plats jag har så kul på och älskar så mycket. Denna passion och glädje till dansen vill jag sprida vidare till min elever. På min lektioner kommer fokuset vara på att ha riktigt kul, känna gemenskap, utvecklas inom dansen och testa nya utmaningar. Mitt mål är att eleverna ska känna att min lektioner är en trygg miljö där de bara kan släppa loss och må bra.

 

Ellen började dansa i tidig ålder och har genom åren dansat avanceradnivå på bland annat Lidingö Danscenter, Lasse Kühlers Dansskola och Balettakademin. Hon har hunnit med en rad uppträdande och även tävlat i PoledanceVM i kategorin Par (2014).

Sedan 2009 har hon undervisat på Lidingö Danscenter i många olika stilar. Efter ett studieuppehåll är hon nu tillbaka för att sprida sin kunskap och dansglädje.

Erica hittade efter några år av Jazz funk och Gymnastik till Discodansen och kände direkt att hon hittat sitt kall i livet. Hon började tävlingsdansa för Flex i Disco år 2009 vid 14 års ålder och har sedan dess representerat Sverige i både solo och duo på flertalet EM och VM. År 2013 debuterade Erica på sitt första VM i Tyskland och har därefter tillhört landslaget varje år. På SM 2019 placerade sig Erica på 8e plats i solo och tog silvermedalj i duo för att sedan knipa en 6e plats på VM i Tjeckien i Disco Duo. Erica tävlar idag för Sinclairs, är utbildad hos Sveriges Dansorganisation, Danslärare Steg 1 och snart Steg 2 samt Sinclairs Academy Förberedande Personlig Danstränare. Erica har undervisat i 10 års tid och dansar inte enbart Disco utan har under åren även dansat balett, modernt, jazz, showdans, hiphop m.m.  

 

På Ericas lektioner bjuds det på massor av energi och dansglädje med teknik och detaljer i fokus. Erica strävar efter att skapa en trygg samvaro i danssalen där man får och kan vara precis vem man vill. 

Det viktigaste för mig är att eleverna går från danslektionen med ny energi, inspiration och kunskap och att alla känner sig sedda. I min danssal lyfts elevernas styrkor och vi arbetar för ett personligt uttryck. Styrka och teknik är av absoluta prioritet på lektionerna då jag med lång discodanserfarenhet vet att dessa har en avgörande roll för danskarriären.

Video med Erica

Felicia började dansa vid 3 års ålder och fastnade direkt för dansglädjen. Hon har själv dansat på Lidingö Danscenter sedan 7 års ålder och gått alla dansskolans högre nivåer, bland annat disco, balett, commercial, specialen och contemporary. Hon dansar fortfarande dagligen och planerar inte på att sluta!
Hon är med i Sveriges landslag i discodans och har bland annat ett guld i Nordiska Mästerskapen samt en 9e plats i Världsmästerskapen och Europamästerskapen. Hon har varit medlem i danskompaniet CAI Dance Crew där de tillsammans tog första plats i Street Star 2020.

På min klasser vill jag föra vidare min dansglädje till mina elever samtidigt som jag vill att alla ska utvecklas och lära sig nya saker varje vecka!

Isabella-ljusare

Isabella är utbildad vid Balettakademiens yrkesutbildning i Stockholm 2008-2012 och har tidigare gått utbildningar som KPS – Kristinehamns Folkhögskola (2004-2005), Danscenter i Stockholm, med street inriktning (2006-2007) samt Ambra Succis danslinje Diambra (2007-2008).

Började jobba som aerobics-instruktör 2003 innan hon började undervisa i dans 2004. Har medverkat i TV-program som Idol, Idrottsgalan och Guldbaggegalan samt dansat i större produktioner som Lena PH’s drömshow på Cirkus (2011) och ”The last Bounce” i Globen (2011). Isabella har stor scenerfarenhet då hon uppträtt vid många olika slags evenemang och gått modevisningar, bl.a. för NIKE , men har också koreograferat till mindre shower och föreställningar.

Förutom dans är Isabella mycket intresserad av träning, kost och hälsa. Hon har stor kunskap inom näringslära, har läst anatomi och är diplomerad massör. Till hösten blir hon också licensierad gruppträningsintruktör.

Som lärare är jag väldigt engagerad. Jag vill kunna inspirera och påverka mina elever på ett positivt sätt och är intresserad av varje individs utveckling. Jag gillar att blanda olika dansstilar pga deras olika rörelsekvalitéer och har generellt musiken som utgångspunkt. På mina klasser kan du därför förvänta dig mycket arbete med dynamik, detaljer och musikalitet.

isabellaW

Jimmy började sin dans- och musikalresa på Kulturama och fortsatte sedan i högstadiet i Hässelby gårdsskolans musikalklasser.

Därefter är han utbildad på Kungliga svenska balettskolans yrkerdansarlinje.

Jimmy har dansat i USA på Jacobs pillow musical theatre program samt i New York på Broadway dance center och Peridance där han assisterat för olika lärare/klasser.

Jimmy är utbildad i Balett, modernt, jazz, contemporary & musical theathre.

På Jimmys lektioner är dans- och musikglädje i fokus. Gå in och dansa ut!

Lisa Nilsson

Lisa började dansa på Lidingö danscenter när hon var sex år gammal. Hon medverkade i produktioner som Cabaret Stage och musikal On Stage, samt har haft många solistroller.
Lisa har även gått danslinjen på Victor Rydbergs gymnasium där hon dansade Modernt, Jazz och Balett och medverkade i musikalen ”Dracula” som dansare. År 2011 reste hon till Santa Barbara i USA där hon under ett år dansade Modernt, Jazz och Balett på college.
Lisa har undervisat i MIX för alla åldrar sedan hon var 15 år gammal.

Lisa klipp

Jag började dans när jag var 5 år gammal och det har varit en stor del av mitt liv ända sedan dess. Jag har provat på och dansat många dansstilar genom åren bland annat, disco, commercial, jazz och contemparary. Men discon har alltid haft en speciell plats. Jag har tävlat i disco i många år och tävlat i gruppen Xtreme och fick bland annat vara med att representera Sverige i EM 2022 och VM året därpå. Idag tävlar jag och dansar disco och vill att dansen ska vara en del av mitt liv, som dansare eller som tränare.

För mig har dansen alltid varit ett ställe man kunde komma för att slappna av och vara sig själv. Ett ställe man inte bara upplevde dansglädje utan också en stark gemenskap och motivation. Jag vill därför föra vidare denna känsla av gemenskap, trygghet dansglädje och motivation på mina lektioner. Skapa en plats där alla kan vara sig själva och släppa loss.

Natalie har tävlings-dansat i 10 år för Kindahls dansskola i Vällingby – tävlings-dansade i både Disco och Hiphop, och har deltagit båda på både EM och VM. 

Utbildad på Balettakademien i Stockholm 3 årig yrkes utbildning, och har även gått steg 1 & 2 i SDO:s utbildning.

Deltagit som dansare på bl.a. melodifestivalen, Berg & Meltzer på Oscars & är medlem i danskompaniet Stockholm higheelers.

På mina klasser så lovas det högt tempo, hjärn gympa, teknik och massa skratt.

Nellie är utbildad på Balettakademins yrkesdansarutbildning.

Hon driver tillsammans med en annan danskonstnär samt en musikproducent, kulturföreningen Choreomania Collective, ett tvärkonstnärligt kollektiv som ständigt har projekt på gång i olika forum. Hon har medverkat både som dansare och koreograf i flertalet föreställningar och musikvideos. Hon arbetar just nu som dansare och koreograf i produktionen ”Pleasantly Lost” som kommer att turnera på olika scener i Barcelona under sommaren 2022.

Nellie besitter en stor bredd inom många olika stilar samt en stark teknisk grund inom bland annat jazz, commercial och contemporary. I hennes verk och undervisning kan man hitta influenser från dessa stilar samt många fler. Med hennes öga för detaljarbete utmanas ständigt musikalitet och koordination likaväl som uttryck och individuellt artisteri.

Jag vill ge eleverna utrymme att utforska sitt individuella uttryck genom att introducera nya rörelsemönster, samt verktyg som kan ge nya perspektiv för en fördjupad förståelse av en dansares analytiska arbete. Jag vill att de ska ta nästa steg i att äga sig själva och pusha sig till att anamma musikaliskt arbete med stark närvaro och kroppslig medvetenhet.

Nicole är sedan sommaren 2018 utbildad yrkesdansare från Kungliga Svenska Balettskolan, där hon gick den klassiska balettlinjen. Hon har varit praktikant på Kungliga Operan och deltagit i danskompaniets morgonklasser samt medverkat i flera av deras uppsättningar, av dem bl.a. i Pär Isbergs ”Nöttknäpparen” och i Christopher Wheeldons ”Alice i underlandet”. I Paris deltog hon i ett dansprojekt startat av Clairemarie Osta, som sedan visades upp på Champs-Élysées-teatern. Nicole har även hjälpt till med dansundervisning på balettskolan International Ballet. 

Som person är hon kreativ, passionerad, noggrann och rättvis. Nicole minns själv hur viktig hennes första balettlärare var för henne och hon är noga med att eleverna ska få en bra grund. Hon lägger stor vikt vid att eleverna ska känna dansglädje under hennes lektioner. Det har varit Nicoles största drivkraft för att utvecklas inom dansen och det vill hon förmedla. Musikalitet och kroppskontroll är också något hon sätter stort fokus på.

”Under mina klasser får dansarna utveckla sin dansanthet och lära sig grunderna inom klassisk balett. Jag kommer lära dem att jobba med sin kropp så att de kommer få ökad kroppskontroll och självförtroende. Men framförallt, DANSGLÄDJE!”

Video med Nicole

Nova Lisa och har dansat på Lidingö Danscenter sen hon var 10 år gammal. Innan dess provade hon på många olika idrotter men fastnade för dansen. Hon började med att dansa Mix och disco och sen dess har hon fortsatt med att ta klasser i många olika dansstilar. Hon är en person med mycket energi och älskar att få lära sig nya saker. Just nu dansar hon mycket disco, jazz, contemporary, commercial och tävlar även i discodans, slow och jazz. Nova Lisa har deltagit på bland annat svenska- och nordiska mästerskapen med en andra plats på SM i klassen ’guld solo’ som bäst. 

Utöver all dans har hon även mycket erfarenhet med barn både på dansskolan, förskolor och som barnvakt.

Dansen och den fina gemenskapen på LDC betyder verkligen mycket för mig. Att få möjligheten och äran att sprida mina kunskaper och glädje inom dansen vidare till mina elever känns superkul! 

På mina lektioner kan man förvänta sig mycket rolig dans, gemenskap och skratt!

Ossian går andra året på Kungliga Svenska Balettskolans gymnasieprogram och innan dess har han studerat två år i Schweiz på Ballettschule Theatre Basel. Ossian har dansat på scener både i Sverige och utomlands så som Kungliga Operan, Göteborgsoperan och Theatre Basel. Han har deltagit i uppsättningar av nutida koreografier och gamla klassiker. Ossian har även tävlat I Tanz Olymp och Youth American Grand Prix och erhållit flera stipendier både i Sverige och utomlands.

För mig så har dansen alltid varit det mest naturliga uttrycket och jag har dansat så länge jag kan minnas. Jag tycker om all dans men balett-träning passade mig särskilt bra, och det är på det spåret jag fortsatt. En stor del i varför jag fortsatt att dansa och utvecklas är de lärare och coacher som jag mött. De har guidat mig, inte bara genom dansen, utan också genom livet. Jag som lärare vill föra vidare all kunskap som jag samlat på mig genom åren, men också visa på glädjen som alla kan få av dansen. Jag vill hjälpa mina elever att nå sina mål, både stora och små, och jag vill att de ska komma ut från varje lektion med en bra och positiv känsla.

Saga började dansa mix på Lidingö Danscenter vid 4 års ålder med och fastnade direkt i dansvärlden. Idag går hon de högsta nivåerna i jazz, commercial street, contemporary, specialen och disco på Lidingö Danscenter. Hon är även med i danskompaniet CAI dance Crew där kompaniet vann Streetstar i kategorin next generation 14-16 år. Hon dansar även i discogruppen Xtreme som tävlar i Sveriges högsta klass och rankar sig för världsmästerskapen. Hon tillsammans med discogruppen vann Svenska mästerskapen 2018 och kom på andra plats i Nordiska mästerskapen 2019.

Dansen betyder allt för mig och att jag får möjligheten att dela med mig av min kärlek och glädje för dansen till mina elever gör mig så glad. Jag vill göra mina dansklasser till en plats med gemenskap, att ha kul tillsammans som grupp men också som individ.

Sophia började dansa när hon var 3 år och har dansat på Lidingö Danscenter sedan dess. Hon har redan från början fastnat vid dansen och hon dansar nu på de högsta nivåerna på skolan. Hon har gått Contemporary, Jazz, Street, Commercial street, Specialen och Ballett. Sophia är även med i danskompaniet CAI Dance Crew som 2020 vann Streetstar i kategorin Next Generation 14-16 år.

Jag vill dela min passion för dansen till mina elever. Jag vill att mina klasser ska vara en säker plats där eleverna kan skratta men också utvecklas och känna en gemenskap. Det ska vara roligt med dans och det är vad jag vill sprida!

 

Stina har gått Jazzlinjen på Södertörns folkhögskola och dansat på House of Shapes, Balettakademien och Dansstudion i Karlstad. Var under flera år medlem i det moderna danskompaniet Widelius Dance Company i Karlstad och gick dansinriktning på gymnasiet. Har undervisat i dans och truppgymnastik under många år och läst danspedagogik på Stockholms musikpedagogiska institut.

Jag började på dansmix på Lidingö danscenter när jag var 6 år gammal men fastnade verkligen för dansen när jag var 13.  Under de senaste åren har jag gått på commercial, disco, contemporary, street, jazz och specialen och jag dansar nu på de högsta nivåerna på dansskolan. Utöver dansen på Lidingö danscenter dansar jag i skolan då jag går danslinjen på södra latins gymnasium där jag har modernt, improvisation, dansteori, jazz och balett. Från och med hösten 2023 kommer jag även börja tävla i jazz.

På mina klasser vill jag att eleverna ska få experimentera med och utforska olika danskvaliteter. Jag lägger även fokus på uttryck och kroppsmedvetenhet för att förbereda dem inför showen men det som är allra viktigast för mig är att eleverna har kul och känner sig trygga med mig, gruppen och dansen eftersom det främjar deras utveckling. Jag vill att de ser Lidingö danscenter och mina dansklasser som ett ställe där de kan släppa allt som pågår i deras vardag och andas ut. På mina klasser kommer jag försöka utmana de, både i tekniska moment , styrka men även i koreografin så att de utvecklas. Det kan även komma improvisatoriska moment för att de ska hitta sin dansidentitet och för att ge de nya koreografiska verktyg.

Jag började dansa på Lidingö danscenter när jag var 4 år gammal och har sedan dess dansat i princip alla olika stilar. Jag fastnade verkligen för dansen på en gång och jag började med att dansa MIX och balett, sedan fortsatte jag med street och jazz. Jag har också dansat inom de flesta högre nivåer såsom commercial, jazz, specialen, street och contemporary. 

Jag fastnade för Lidingö Danscenter eftersom gemenskapen på dansskolan är helt underbar, den positiva känslan jag upplevt efter varje klass är verkligen något som jag vill föra vidare och få mina elever att känna. 

Det är väldigt viktigt för mig med sammanhållning och glädje på mina klasser, jag vill också att mina elever ska känna en trygghet i gruppen och med varandra. Anledningen till att jag fortsatt dansa på Lidingö Danscenter sedan starten är att dansen blev som ett andra hem för mig, jag längtade alltid till att åka och dansa och precis den känslan vill jag sprida vidare. Samtidigt som klasserna ska vara roliga och lekfulla precis som dansen ska vara, så vill jag också främja utvecklingen och att skapa ett fokus för att eleverna ska utvecklas så mycket som det går och lära sig nya saker. 

Rulla till toppen